VIDEO Krievijas noziedzīgais režīms. VDD konstatējis viltus profilus, kas izplata dezinformāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dmytro Tyshchenko/shutterstock

Kopš Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) sociālajos medijos ir identificējis viltus profilus, kuri mērķtiecīgi izplata dezinformāciju, kas saistīta ar Kremļa propagandu, vēsta TV3 Ziņas.

Līdz ar Krievijas agresiju Ukrainā pamatīgi augusi starpnacionālā spriedze Latvijā. Internetā manāmi aizvien vairāk agresīvu un provokatīvu komentāru.

Kopš pagājušās ceturtdienas, kad Krievijas noziedzīgais režīms iebruka Ukrainā, Latvijā daudzviet notikušas demonstrācijas, aizstāvot ukraiņus. 

Ir daļa Latvijas sabiedrības, kurai tas nepatīk. Neiztikt arī bez asumiem, tā piemēram Liepājā prokrieviskais aktīvists mēģināja izprovocēt piketētājus, aizrādot, ka nesen ar zili dzelteno krāsu noliets Uzvaras parkā izvietotais monuments.

Arī sociālajos tīklos netrūkst gan ierakstu, gan naidīgu komentāru, gan video vēstījumu par to, ka Ukrainā notiekošais esot tikai iestudēts uzvedums.

VDD skaidro, ka tā redzeslokā informatīvajā telpā ir nonākušas atsevišķas personas, kuras pauž atbalstu Krievijas īstenotajai agresijai pret Ukrainu un aicina arī citus vērsties pret Ukrainas tautu.

"Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma sociālās tīklošanās vietnēs ir identificējis viltus profilus, kuri mērķtiecīgi izplata dezinformāciju, kas satur tipiskos Kremļa propagandas vēstījumus.

VDD identificēto viltus profilu aktivitātes ir vērstas uz Krievijas iebrukumu Ukrainā attaisnošanu, kā arī NATO un ES diskreditēšanu," teikts VDD komentārā.

Pamanot interneta vidē ierakstus vai video, kas varētu būt vērsti uz nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu vai liecināt par cita veida apdraudējumu Latvijas valsts drošības interesēm, VDD aicina vērsties dienestā, zvanot pa diennakts tālruni +371 6720 8964 vai rakstot e-pastu info@vdd.gov.lv

VDD pašlaik atturas no komentāriem saistībā ar iespējamu Krievijas specdienestu lomu spriedzes veicināšanā sabiedrībā. Krievija ilgstoši attiecībā uz Latviju izvērš daudzveidīgas nemilitārās ietekmes aktivitātes, kuru mērķis ir izplatīt Latvijas sabiedrībā Kremļa interesēm atbilstošus vēstījumus. Prognozējams, ka var pieaugt Krievijas nemilitārās ietekmes aktivitāšu intensitāte arī attiecībā uz Latviju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu