"Cilvēki maksā ar asinsizliešanu un asarām" Aktrise Mila Jovoviča satriekta par karu dzimtajā Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Ukraiņu izcelsmes amerikāņu aktrise Mila Jovoviča (46) piektdien, 25. martā, platformā "Instagram" dalījās ar emocionālu ziņu par Krievijas iebrukumu un bailēm par draugiem un ģimeni.

Modele, kura kļuva par aktrisi, vēstījumu publicēja dienu pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins veica plaša mēroga iebrukumu Ukrainā, saasinot konfliktu, kas aizsākās 2014. gadā.

Viņa saviem sekotājiem nodrošināja piekļuvi dokumentam, kurā bija informācija par labdarības organizācijām un citiem veidiem, kā palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem.

"Mēģinot saprast notikumus savā dzimtajā Ukrainā, es jūtos satriekta, man nav vārdu. Mana valsts un mani cilvēki tiek bombardēti. Draugi un ģimene slēpjas. Manas asinis un manas saknes nāk gan no Ukrainas, gan no Krievijas," viņa raksta.

"Jūtos kā saplēsta uz pusēm, skatoties uz šausmām un valsts iznīcināšanu. Ģimenēm nākas pārcelties, visa viņu dzīve atrodas pārogļotās drupās. Es atceros karu mana tēva dzimtenē - bijušajā Dienvidslāvijā. Stāstus, ko mana ģimene teica par piedzīvotajām traumām un teroru. Karš. Vienmēr karš. Vadoņi, kuri nevar rast mieru. Nebeidzama imperiālisma žēlastība. Un vienmēr cilvēki maksā ar asinsizliešanu un asarām."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu