Odiņš skaidro KHL mača tiesāšanu: Par notiekošo Ukrainā man vispār nebija nekādas informācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eduards Odiņš
Eduards Odiņš Foto: Guntis Lazdāns

Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš sarunā ar portālu "sportacentrs.com" paskaidrojis, kāpēc vēl ceturtdien notiesāja maču Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Odiņš ceturtdien bija galvenais tiesnesis KHL mačā starp Čeļabinskas "Traktor" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kamēr vēl pagājušajā nedēļas nogalē viņš tiesāja "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēli "Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU.

Tas nozīmē, ka tiesnesis uz Krieviju devās vēl pirms karadarbības sākšanās Ukrainā.

Arbitrs sarunā ar "sportacentrs.com" norādīja, ka viņš jau ir ceļā uz Latviju un nekavējoties pārtrauks līgumu ar KHL, piebilstot, ka ir absolūti pret Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā.

Latviešu tiesnesis skaidroja notiesāto maču starp "Traktor" un "Ņeftehimik" ar milzu dezinformāciju, kas valda Krievijas informatīvajā telpā.

“Kā es varēju zināt? Man neviens portāls šeit nestrādā! Tāpēc esmu ļoti pārsteigts. Par notiekošo Ukrainā man vispār nebija nekādas informācijas," sacījis Odiņš, piebilstot, ka vietējos ziņu medijus nemaz nemēģina atvērt.

Tāpat viņš norādīja, ka pats karadarbību ir pieredzējis Bosnijā un vēlas, lai konflikts apstātos.

Jau ziņots, ka LHF skaidri pauda savu nostāju, nosodot Krievijas iebrukšanu Ukrainā un atbalstot Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības, tai skaitā arī no starptautiskā sporta. Tāpat arī LHF paziņoja, ka Latvijas izlase neaizvadīs pārbaudes spēles ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandu un Baltkrievijas hokeja izlasi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu