Rinkēvičs: Diemžēl redzam, ka Krievijas sabiedrība ir ļoti nozombēta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Propaganda ir nozombējusi Krievijas iedzīvotājus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Politiķis pauda, ka joprojām jūt gan no atsevišķiem kolēģiem, gan plašākā rietumu diskusijā maldīgu pieņēmumu, ka ir "sliktā Krievijas valdība un labā Krievijas tauta, kas, atbrīvojoties no esošās valdības, izbeigtu karu".

"Diemžēl redzam, ka Krievijas sabiedrība ir ļoti nozombēta, propaganda ir nozombējusi cilvēkus. Atbalsts agresijai ir pietiekami augsts," secinājis ministrs, prognozējot, ka situācija, ko var saukt par Otro auksto karu, ir uz ilgu laiku.

Rinkēvičs skaidroja, ka sankcijas tiek piemērotas, lai, pirmkārt, maksimāli vājinātu Krievijas militāro potenciālu un, otrkārt, lai ietekmētu sabiedrisko domu, kas gan var būt ļoti ilgstošs process.

"Krievijas valdība vismazāk domās par bēriem slimnīcā un trūkumcietējiem, bet domās par to, kā turpināt impēriskās ambīcijas. Nav plašu ilūziju, ka sabiedriskās domas lūzums notiks ļoti ātri, bet jāatceras, kas notika ar PSRS - iebrukums Afganistānā un ekonomiskās problēmas ar laiku sasniedza kumulatīvo efektu, bet tie bija vairāki gadi," stāstīja politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu