"Ar nožēlu jāatzīst, ka norauts pilsētas karogs." Daugavpilī nesaskaņas par Ukrainas karogu pie mūzikas vidusskolas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daugavpilī radušās nesaskaņas par Ukrainas karoga izkāršanu pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas, jo uz laiku noņemts pilsētas karogs.

Uz viena no mastiem pie skolas ir noņemts pilsētas karogs, un tagad tajā plīvo Ukrainas karogs.

Pirmdien sociālajos tīklos parādījās informācija, ka karogu nelabvēļi ir noņēmuši. Taču vidusskolas direktors, bijušais domes deputāts Aivars Broks (Latgales partija) atklāja, ka Ukrainas karogs vēl joprojām ir vietā.

"Pēc nozīmības Daugavpils karogs uz laiku tika noņemts un tā vietā uzlikts Ukrainas karogs. Ja no Kultūras ministrijas būs rīkojums Ukrainas karogu noņemt, tad to darīsim," saka Broks.

Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) otrdien preses konferencē nekomentēja, kāpēc Ukrainas karogs nav izkārts pie domes ēkas, ar savu viedokli aicinot iepazīties sociālajos tīklos.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka mūzikas vidusskolas direktors publiski ir norāvis pilsētas karogu, aizvietojot to ar Ukrainas karogu.

Mums kā pašvaldībai nav nekādu iebildumu par attieksmes paušanu par notikumiem Ukrainā, un par karoga esamību tur," sacīja Elksniņš.

Taču, viņaprāt, papildu karoga izvietošanai pie skolas nepieciešams ceturtais masts, bet Broks nevēloties to izvietot. Pašlaik pašvaldība kopā ar kultūras ministra biroju diskutē par ceturtā karoga masta izveidi pie skolas, jo tā ir Kultūras ministrijas pakļautībā.

"Mums ir vairākas pašvaldību iestādes, kur plīvo Ukrainas karogi, bet pie tām ir četri masti. Pilsētas karogs noniecināts netiek," sacīja Elksniņš.

Pašvaldība esot gatava ceturto mastu pie mūzikas vidusskolas uzstādīt par saviem līdzekļiem.

"Ja piedāvā labu mastu, tad to droši var likt. Parasts kāts gan šeit neder," pašvaldības iniciatīvu komentēja izglītības iestādes vadītājs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu