"Es ieraudzīju fotoattēlu tviterī un atpazinu savus bērnus." Ukrainis ļāvies sirdi plosošai intervijai par ģimenes zaudēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kāds ukrainis ar nepacietību gaidīja ziņu no saviem ģimenes locekļiem, kuri centās evakuēties no Irpinas, bet tad atpazina viņu mirstīgās atliekas "Twitter" ievietotā fotoattēlā. Nu viņš par sievas un divu bērnu zaudēšanu ļāvies sirdi plosošai intervijai, kas saraudināja arī CNN raidījumu vadītāju Erinu Bērnetu.

"New York Times" žurnālistu uzņemtos un visā pasaulē izplatītos attēlos ir redzami četri ķermeņi uz ielas Irpinā pēc tam, kad Krievijas militārpersonas apšaudīja civiliedzīvotāju evakuācijas ceļu.

Izrādījās, tā bija Sergeja Perebjana ģimene, kura svētdien mēģināja bēgt no Irpinas, - sieva Tatjana, viņu 18 gadus vecais dēls Nikita, 9 gadus vecā meita Alisa un baznīcas brīvprātīgais Anatolijs Berežnijs, kurš palīdzēja ģimenei evakuēties.

Sergejs pastāstīja Bērnetai, ka pirmās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, viņam radušās svētdienas rītā, kad viņš manīja, ka viņa sievas tālruņa ģeogrāfiskā atrašanās vieta ir mainījusies no Irpinas uz slimnīcu Kijevā. Drīz pēc tam viņš tviterī redzēja, ka apšaudē gājusi bojā ģimene.

"Un tad es ieraudzīju fotoattēlu tviterī un atpazinu savus bērnus. Es atpazinu viņu lietas un drēbes," viņš teica.

Sergejs teica, ka Nikita mācījās augstskolas otrajā kursā. Viņš gribēja kļūt par IT speciālistu. Viņa meitai patika dejot un gleznot, un viņa padziļināti mācījās angļu valodu. Savukārt Tatjana bija finanšu direktore programmatūras uzņēmumā ar birojiem Londonā un Sicīlijā.

Tatjana un Sergejs bija precējušies 23 gadus.

"Viņa bija ļoti jautrs cilvēks," viņš teica. "Viņa bija liela amerikāņu uzņēmuma finanšu direktore. Mēs pavadījām daudz laika kopā kā ģimene. Smējāmies, braukājām ar velosipēdiem. Ziemā mēs devāmies slēpot. Viņai ļoti patika stādīt ziedus," savu ģimeni apraksta sērojošais vīrietis.

Intervijā "The New York Times" Sergejs sacīja, ka viņam ir svarīgi, lai viņa ģimenes locekļu nāve tiktu iemūžināta.

"Visai pasaulei vajadzētu zināt, kas šeit notiek. Es zaudēju visu, es zaudēju dzīves jēgu," viņš sacīja, notikušo saucot par kara noziegumu.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir reģistrēti 726 civiliedzīvotāju nāves gadījumi un 1174 ievainojumi, lai gan uzskata, ka faktiskie skaitļi ir ievērojami lielāki.

Lielāko daļu civiliedzīvotāju upuru ir izraisījuši sprādzienbīstami ieroči, tostarp šāvieni, raķešu sistēmas un gaisa triecieni, liecina ANO.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu