Lielbritānijā arestēta Krievijas uzņēmēja superjahta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas varasiestādes otrdien, 29. martā, arestējušas vārdā nenosauktam Krievijas uzņēmējam piederošu superjahtu, šādi paužot brīdinājumu Maskavai par sekām karam, ko Krievija izvērsusi pret Ukrainu.

Varasiestādes arestējušas superjahtu "Phi", kas pietauvojusies Londonas Kenērivorfas rajonā, kad Nacionālās Noziedzības apkarošanas aģentūras (NCA) "kleptokrātijas apkarošanas" nodaļa noskaidrojusi, ka tās patiesais īpašnieks ir kāds Krievijas uzņēmējs.

Kaut arī uzņēmējs nav pakļauts Lielbritānijas sankcijām, jaunās pilnvaras ļauj transporta ministram Grantam Šapsam arestēt kuģus, kurus kontrolē, nofraktējuši vai pārvalda ar Krieviju saistīti cilvēki.

58,5 metrus garā jahta, kas ir 38 miljonus sterliņu mārciņu (45 miljonus eiro) vērta, Londonā atrodas remonta dēļ, tomēr tagad nekur nedosies, sacīja ministrs.

Jahtas arests ir "skaidrs un stingrs brīdinājums" Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, sacīja Šapss.

"Tas ir vēl viens apliecinājums tam, ka mēs nestāvēsim malā, kamēr Putina drauģeļi var kuģot apkārt pasaulei šādās jahtās un Ukrainas tauta cieš," uzsvēra ministrs.

"Phi" ir trešā lielākā Nīderlandes kuģu būvētavas "Royal Huisman" uzbūvētā jahta, un tajā atbilstoši uzņēmuma informācijai ir gan "plašs vīna pagrabs", gan saldūdens peldbaseins.

Jahta reģistrēta uzņēmumam, kas bāzēts Sentkitsā un Nevisā, un tā kuģo zem Maltas karoga, norādīja NCA.

"Tas, kam jahta pieder, apzināti bija pamatīgi noslēpts," teikts aģentūras paziņojumā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu