Raķetes praktiski iznīcinājušas Ukrainas zoodārzu. Plāno pieņemt lēmumu par vairāku dzīvnieku eitanāziju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas zoodārza "Feldman Ecopark" īpašnieks Aleksandrs Feldmans emocionālā video paziņojis, ka, iespējams, būs jāpieņem lēmums par vairāku dzīvnieku eitanazēšanu, jo Krievijas karaspēks izpostījis zoodārzu.

Zoodārza īpašnieks video paziņojumā vēsta: "Pašlaik es daudz tiekos ar cilvēkiem. Mēs runājamies, cenšamies viens otram palīdzēt gan materiāli, gan psiholoģiski. Man bieži jautā, kas notiek ar ekoparku.

Šodien varu teikt harkiviešiem, ka parka vairs nav. Pēc vakardienas masīvās apšaudes ar raķetēm parks ir praktiski iznīcināts. Ir iznīcināti dzīvnieku voljēri, ir iznīcināta visa infrastruktūra.

Brīnumainā kārtā izdzīvojuši tīģeri un lauvas. Ir ļoti cietuši viņu krātiņi. Šie zvēri jebkurā brīdī var izkļūt no tiem. Ļoti bēdīgā stāvoklī ir būve, kurā atrodas lāči.

Mums ir laiks līdz šīs dienas vakaram. Vai nu šos dzīvniekus iemidzināt, vai arī pieņemt lēmumu par viņu pārvešanu. Nekādas iespējas, nekādas cerības visus šos zvērus pārvietot citur nav."

Feldmana kolēģi cenšas rast risinājumu, lai daļu zvēru būtu iespējams pārvietot uz drošāku vietu.

Video: Ukrainas zoodārza "Feldman Ecopark" īpašnieka paziņojums

Video paziņojumā Feldmans ar asarām acīs saka: "Centīsimies glābt mazos jaguārus, varbūt izglābsim panteru mazuļus, bet visi pieaugušie zvēri, visticamāk, tiks eitanazēti.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu