Pabriks aicina Rietumus nekavēties ar militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvojoties otrajai Krievijas ofensīvai pret Ukrainu, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) mudina Rietumus nekavēties ar militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai, sociālajā tīklā "Twitter" norādījis ministrs.

Tagad ir nepieciešams maksimāls brīvās pasaules militārais atbalsts, bet ikvienu Rietumos, kurš par to vēl šaubās, Pabriks aicina sagādāt ieročus, jo "pasaule jūs vērtēs pēc šīs darbības".

Pabriks arī par kārtējo apkaunojušo lēmumu dēvē tīmekļa medijā "Politico" vēstīto, ka Vācijas kanclers Olafs Šolcs kavējas ar galīgā lēmuma pieņemšanu par to, vai piešķirt Ukrainai tankus cīņai pret Krieviju.

"Kārtējais apkaunojošs lēmums laikā, kad uz spēles ir likta Eiropas nākotne un brīvība. Jebkāda militārās palīdzības aizkavēšana Ukrainai ir antieiropeiska," norādījis Pabriks.

Ministrs uzsver, ka Latvija palīdz Ukrainai cīnīties pret agresoriem ar visiem pieejamajiem līdzekļiem. Latvijas Aizsardzības ministrija piegādājusi Ukrainai militāro palīdzību vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā, un palīdzība turpina plūst, tāpēc viņš aicina citus sekot Latvijas piemēram.

NATO izlūkinformācija liecina, ka Krievijas karaspēks tiek atvilkts no Ukrainas ziemeļiem un ka liela ofensīva tiek gatavota austrumos, lai sagrābtu visu Donbasa reģionu un izveidotu zemes tiltu starp Krieviju un Krimas pussalu, trešdien norādījis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu