Vācijā 190 automašīnas piedalās prokrieviskās demonstrācijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Prokrieviskās demonstrācijas Vācijā 9. aprīlī.
Prokrieviskās demonstrācijas Vācijā 9. aprīlī. Foto: AP/Scanpix

Ar Krievijas karogiem rotātas autokolonnas sestdien, 9. aprīlī, devās vairāku Vācijas pilsētu ielās. Prokrievisko demonstrāciju dalībnieki apgalvo, ka iestājas pret nepamatoto "krievu diskrimināciju", kamēr daudzi uzskata, ka patiesībā tie izrāda atbalstu Maskavas agresijai pret Ukrainu.

Viena no šādām autokolonnām zem lozunga "Pert krieviski runājošo cilvēku diskrimināciju" devās cauri Štutgartei.

Līdzās Krievijas karogiem demonstrācijas dalībnieku spēkratus rotāja tādi lozungi kā "Nē rusofobijai" un aicinājumi "apturēt krieviski runājošo bērnu diskrimināciju skolās".

Ziņu par kādiem nopietniem incidentiem pagaidām nav. Pilsētas varasiestādes iepriekš demonstrācijas rīkotājus bija brīdinājušas, ka nekādi simboli, kas norādītu uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, nav pieļaujami.

Demonstrācijā piedalījās aptuveni 190 automašīnas. Savukārt aptuveni 20 cilvēki piedalījās kontrdemonstrācijā, paužot atbalstu Ukrainai.

Līdzīgas demonstrācijas paredzētas arī Frankfurtē un Hannoverē.

Prokrieviska demonstrācija plānota arī Lerahā, pašos Vācijas dienvidaustrumos, taču te Ukrainas atbalstītāji pieteikuši veselas divas kontrdemonstrācijas, kuru dalībnieki vēlas pievērst uzmanību krievu pastrādātajiem kara noziegumiem.

Vairumā gadījumu varasiestādes aizliegušas Krievijas atbalstītājiem lietot latīņu alfabēta lielo burtu "Z", kas kļuvis par Krievijas agresijas simbolu un kuru varēja manīt pagājušajā nedēļas nogalē līdzīgas demonstrācijas laikā Berlīnē.

Pagājušās nedēļas demonstrācija, kas notika tajā pašā dienā, kad pasaule uzzināja par Krievu karaspēka pastrādātajām zvērībām Bučā, izsauca plašu sašutumu vācu sabiedrībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu