"Tinder" prieki kā "darba intervija": Šveices baņķierim piespriež cietumsodu par naudas izkrāpšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pjērins Vincenzs (centrā).
Pjērins Vincenzs (centrā). Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajam Šveices bankas vadītājam piespriests gandrīz četru gadu cietumsods par apsūdzībām, tostarp naudas izkrāpšanu, ziņo raidsabiedrība BBC.

65 gadus vecais Pjērins Vincenzs bija izmantojis uzņēmuma kredītkarti, lai maksātu par striptīzbāriem, aplikācijas "Tinder" randiņiem, brīvdienu atpūtas izdevumiem un vakariņām, vēstī Cīrihes tiesas pārstāvji.

Sabiedrības interese par šo lietu bija tik liela, ka tiesas prāvu no Cīrihes tiesas ēkas pārcēla uz koncertzāli.

Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais "Raiffeisen Bank" izpilddirektors un viņa vēl viena apsūdzētā persona tiesas spriedumu pārsūdzēs.

Saskaņā ar prokuroru apgalvojumiem, Vincenzs un bijušais kredītkaršu kompānijas vadītājs Beats Štokers, pārņemot uzņēmumus, kuros viņi bija slepeni uzkrājuši kapitāla daļas, viņi "piepildījuši" savas kabatas.

Štokeram piespriests četru gadu cietumsods, bet Vincenzam, kurš reiz tika kronēts par Šveices gada baņķieri, tika piespriests trīs gadu un deviņu mēnešu cietumsods.

Tiesnesis atzina, ka Vincenza daudzie striptīzbāru apmeklējumi nav bijuši bankas interesēs, ziņo Šveices plašsaziņas līdzekļi.

Rēķini par gandrīz 200 000 Šveices franku (192 000 eiro) ar striptīzbāru apmeklējumiem tika iekļauti uzņēmuma izdevumos kā lielā mērā "saistīti ar uzņēmējdarbību", ziņo "Reuters".

Tiek ziņots, ka 700 frankus (692 eiro) izmaksājusi maltīte ar kādu iepazīšanās vietnē "Tinder" satiktu sievieti. Izdevumos tā uzrakstīta kā "darba intervija".

BBC norāda, ka šī skaļā lieta ir kaitējusi "Raiffeisen" - kādreiz pieticīgai kooperatīvajai bankai ar 200 filiālēm. Daudziem šveiciešiem tā ir kļuvusi par apzīmējumu negodprātībai un ļoti vieglprātīgai attieksmei pret naudu, ziņo medijs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu