FOTO Igaunijā piestājuši vairāki NATO karakuģi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO kuģis Tallinas ostā. Ilustratīvs attēls
NATO kuģis Tallinas ostā. Ilustratīvs attēls Foto: Kaitseväe peastaap

NATO 1. pastāvīgās Jūras spēku grupas kuģi ir piestājuši pie Igaunijas, kur piedalīsies militārās mācībās ar kaimiņvalstu sabiedrotajiem un partnervalstīm. Grupā ir pieci kuģi, un to vada Nīderlandes Karaliskā jūras kara flotes komandieris, ziņo laikraksts "Postimees".

Ceturtdien, 14. aprīlī, Baltijas jūrā iebrauca daļa no SNMG1 kuģiem, bet pārējie kuģi ieradīsies piektdien Tallinas ostas vecajā kruīzu terminālī.

Foto: Kaitseväe peastaap

Galvenais mērķis ir demonstrēt sabiedroto klātbūtni Baltijas jūras reģionā un veikt kopīgas mācības ar Igaunijas jūras spēkiem.

NATO regulāri izvieto jūras spēkus Baltijas jūrā, lai uzturētu uzticamas un efektīvas aizsardzības spējas saskaņā ar līgumā noteiktajām saistībām.

Foto: Kaitseväe peastaap

Jau ziņots, ka nākamnedēļ ar sabiedroto tehnikas, tostarp ASV kaujas helikopteru, dalību visos Latvijas novados sāksies vērienīgs militāro mācību cikla "Namejs 2022" pavasara posms. 

No 18.aprīļa līdz 27.maijam Latvijā norisināsies militāro mācību cikla "Namejs 2022" pavasara posms ar vairākām tajā apvienotām starptautiskām mācībām: "Defender Europe", "Knight Legion", "Swift Response", "Summer Shield" un Igaunijas Aizsardzības spēku lielākajām militārajām mācībām "Hedgehog".

"Namejs 2022" pavasara posma mācību kopējais mērķis ir pilnveidot nacionālo un sabiedroto spēku vienību integrāciju aizsardzības uzdevumu veikšanai, tajā skaitā praktiski trenējot Latvijas un NATO komandvadības elementu sadarbību, nodrošinot uzņemošās valsts atbalstu, veicot kopīgus taktiskos lauka vingrinājumus ar kaujas šaušanu un veicinot pārrobežu sadarbību.

Dalībai mācību "Namejs 2022" pirmajā posmā Latvijā ieradīsies militārās vienības no ASV, Čehijas, Polijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Igaunijas.

Mācību uzdevumus kopīgi pildīs sabiedroto karavīri, kas NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā pašlaik dislocēti Latvijā rotācijas kārtībā, pārstāvot desmit nācijas - Albāniju, Čehiju, Itāliju, Islandi, Melnkalni, Kanādu, Poliju, Slovākiju, Slovēniju un Spāniju.

Sabiedroto valstu vienības mācībās būs pārstāvētas ar sauszemes mehanizētajām vienībām, artilēriju, aviācijas un desanta apakšvienībām, kā arī operacionālās plānošanas elementiem, apgādes un nodrošinājuma vienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu