FOTO Igaunijas veikalu plaukti joprojām ir pilni ar Krievijā ražotām precēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erakogu

Pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā igauņu tirgotāji solīja izņemt Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces no tirdzniecības, taču šobrīd Igaunijā joprojām veikali ir pilni ar abu valstu produkciju, vēsta ziņu medijs "Postimees".

Igaunijā veikalā "Tipi" joprojām ir nopērkams Krievijā ražots zīdaiņu ēdiens, sulas, garšvielas, alus un konservi. Vismaz ceturtā daļa no veikalā piedāvātajiem produktiem ir ražoti Krievijā.

"Postimees" uzzināja, ka veikalā "Magaziini", kurā tirgo sadzīves priekšmetus, tiek tirgots alkohols no Baltkrievijas.

Foto: Erakogu

Arī "A1000" veikalā nopērkamas visu veidu Krievijā ražotas pārtikas preces. Tur var atrast visu - sākot no ātri pagatavojamām nūdelēm līdz degvīnam.

Piemēram, Krievijā ražotu degvīnu pārdod pat vairākos veikalos – "MV Eesti", "Amber Distribution" un "Araxes". Veikalos joprojām tirgo arī Krievijā ražotu alu.

Foto: Erakogu
Venemaa tooteid A1000 kaupluses
Venemaa tooteid A1000 kaupluses Foto: Erakogu
Venemaalt pärit kiirnuudlid A1000 kaupluses
Venemaalt pärit kiirnuudlid A1000 kaupluses Foto: Erakogu

No 8. aprīļa ir aizliegts daudzu preču imports no Krievijas, kā arī ar šo preču apriti saistīto pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat "Postimees" lasītāji novērojuši, ka Igaunijā "Rimi" joprojām pārdod Krievijā ražotās autiņbiksītes "Himies". Tomēr žurnālistiem neizdevās tās atrast.

Vene viina müük
Vene viina müük Foto: Kuvatõmmis
Mähkmed Rimis
Mähkmed Rimis Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Biroja preču veikalā "Charlot" nopērkamas guašas, akvareļi, papīri un plastilīns no Krievijas. Par to liecina gan preču kodi, gan etiķetes. Lai arī vairākām precēm bija Krievijas kods, uz iepakojuma bija norādīts, ka preces ražotas Ķīnā.

Līdzīga situācija novērota arī apavu veikalā "Salamander". Uz iepakojuma norādīts, ka tie ražoti Ķīnā, bet preces kods attiecas uz Krieviju.

Joprojām pārdod arī Krievijā ražotu kosmētiku

Igaunijā novērots, ka arī Krievijā ražotu kosmētiku pārdod dažādās vietās.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Veikalā "Rosalind" gan klātienē, gan interneta vidē pārdod preces no Krievijas.

Foto: Kuvatõmmis

Veikals "Arutech" pārdod arī Baltkrievijas produkciju. Līdz šim veikalā tiek tirgoti koka logu rāmji, kas ražoti Baltkrievijā un Polijā. Veikala pārstāve apstiprināja, ka turpmāk tie tiks pasūtīti tikai no Polijas.

Tāpat lasītāji iesūtījuši fotogrāfijas, ka "Borjomi" ūdens tiek pārdots veikalos "Gross", "Olerex", "Selver" un "Coop". Lai arī "Borjomi" ir Gruzijā ražots ūdens, tā mātes uzņēmums ir Krievijas uzņēmums "Alfa" un peļņa no ūdens pārdošanas nonāk Krievijai.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu