Divu dienu laikā mīklainos apstākļos miruši divi ievērojami Krievijas uzņēmēji un viņu ģimenes locekļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sergejs Protosenja un viņa sieva Natālija.
Sergejs Protosenja un viņa sieva Natālija. Foto: facebook.com

Divu dienu laikā mīklainos apstākļos miruši divi ievērojami Krievijas uzņēmēji un viņu ģimenes locekļi, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz Spānijas un Krievijas izmeklētāju teikto.

19. aprīlī Spānijā atrasts miris bijušais Krievijas gāzes uzņēmuma "Novatek" augsta līmeņa vadītājs Sergejs Protosenja. Katalonijas reģiona kūrortpilsētā Lloret de Mar esošajā villā atrada arī miljonāra sievas un meitas līķus, ziņo spāņu medijs "Telesinco".

Par notikušo pirmais ziņoja Francijā dzīvojošais ģimenes vecākais dēls, kad viņš nevarēja sazināties ar savu ģimeni, ziņo spāņu medijs.

Protosenja ar ģimeni.
Protosenja ar ģimeni. Foto: twitter.com

Krievijas oligarha sievas 53 gadus vecās Natālijas un 18 gadus vecās meitas līķus ar durtām brūcēm atrada ģimenei piederošās villas telpās.

Dārzā tika atrasts paša Protosenja līķis, kurš, iespējams, pēc notikušā pakārās. Blakus viņam tika atrasts cirvis un nazis.

Policija apsver vairākas notikušā versijas. Viena no versijām - miljonārs nogalināja savu sievu un meitu un pēc tam izdarīja pašnāvību.

Protosenjas ģimene dzīvoja Francijā, bet šajās Lieldienu brīvdienās viņi bija devušies uz Spāniju.

Bijušā "Novatek" augstākā līmeņa vadītāja bagātība tiek lēsta aptuveni 400 miljonu eiro apmērā.

"Novatek" ir Krievijas gāzes uzņēmums un otrs lielākais dabasgāzes ražotājs Krievijā.

Šis nav vienīgais šāds gadījums šonedēļ Krievijas ievērojamu uzņēmēju vidū.

18. aprīlī kādā dzīvoklī Maskavā tika atrasts miris bijušais "Gazprombank" viceprezidents 51 gadu vecais Vladislavs Avajevs, viņa 47 gadus vecā sieva Jeļena un 13 gadus vecā meita Marija, ziņo medijs "Unian".

Vladislavs Avajevs.
Vladislavs Avajevs. Foto: Free Ukraine @Mihoflowersy/Twitter.com

Saskaņā ar sākotnējo policijas versiju Avajevs vispirms nošāva savu sievu un meitu un pēc tam nogalināja sevi. Policija nonāca pie šāda secinājuma, jo bijušā bankas viceprezidenta rokās bija ierocis.

"Avajevu ģimenes locekļu līķus atrada kāds radinieks, kurš ilgstoši mēģināja sazināties ar viņiem pa telefonu, taču neviens neatbildēja uz zvaniem," teikts izmeklētāju ziņojumā.

Dzīvoklī valdīja nekārtība un mantas bija izkaisītas apkārt, raksta medijs "kp.ru", atsaucoties uz neoficiālu informāciju.

Krievijas ziņu aģentūra TASS vēsta, ka incidentu varētu būt izraisījis sadzīvisks konflikts.

Tomēr šajos datumos noticis vēl trešais nāves gadījums, kurā iesaistīts Krievijas miljonārs vai Kremlim pietuvināta persona.

18. aprīlī 77 gadu vecumā pēkšņi nomira bijušais Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Vjačeslavs Trubņikovs. Viņš agrāk strādāja arī par Krievijas ārlietu ministra pirmo vietnieku.

Vjačeslavs Trubņikovs
Vjačeslavs Trubņikovs Foto: ConsumorSF/Wikipedia
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu