Bijušais PSRS spiegs un Putina studiju biedrs komentē noskaņojumu Kremlī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/AP/ScanPix

Krievijas diktatora Vladimira Putina lokā nav cilvēku, kas varētu viņu gāzt, intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam pauda bijušais PSRS izlūkdienesta virsnieks un Putina studiju biedrs Valsts drošības komitejas (KGB) institūtā Jurijs Švecs.

Viņaprāt, šāds noskaņojums ir Putina sistemātiskās "negatīvās atlases" rezultāts.

"Viņš pats par sevi ir nekas (..) Šāds cilvēks nespēj savā tuvumā noturēt tos, kuri ir par viņu gudrāki un spēcīgāki. Šādi cilvēki viņam ir bīstami.

Tāpēc visi viņa vietnieki, viņa svīta - viņi ir vēl sliktāki par viņu. Un viņu cilvēki ir vēl sliktāki utt.," saka Švecs.

Bijušais PSRS spiegs arī atgādināja par Krievijas Drošības padomes locekļiem, kuri piedalījās nesenajās sanāksmēs un "balsoja" par agresiju pret Ukrainu.

"Jūs taču redzējāt, kas tur notika. Tās vienkārši ir "niecības", pelēkas peles. Lai iecerētu un organizētu valsts apvērsumu, jums ir jābūt kā no dzelzs taisītām faberžē olām. Uzņemties atbildību. To varētu darīt cilvēki, kas nāk pie varas iekšējas cīņas rezultātā. Bet šie cilvēki, tostarp Putins, tika paņemti no "aizmugures". Bija vajadzīgs šāds cilvēks, nevis valstsvīrs. Bija vajadzīgs paklausīgs cilvēks, kurš saglabātu Jeļcina ģimenes aktīvus. Tas arī viss," sacīja bijušais izlūkdienesta virsnieks.

Švecs prognozē, ka iespēja gāzt Putinu radīsies, ja viņš nolems izmantot kodolieročus. Kremļa saimnieka apkārtējie cilvēki, baidoties zaudēt savu bagātību, varētu viņu likvidēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu