Oskars Batņa: Vienkārši jānovērš kļūdas un jāmet iekšā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Latvijas valstsvienībai, lai sagatavotos rītdienas mačam, ir jānovērš šodien pieļautās kļūdas un jāspēj gūt vārtus, secināja Latvijas izlases uzbrucējs Oskars Batņa.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā mačā ar rezultātu 1:4 (0:3, 0:1, 1:0) atzina ASV hokejistu pārākumu.

"Paši vainīgi esam," pēc zaudējuma īsi secināja Batņa. "Pieļāvām pāris kļūdas viņu iemestajos vārtos un pašiem bija daudz momenti, bet vienkārši metām "zvirbuļus" pa viņu vārtiem."

Jau pirms mača valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš izcēla, ka ASV izlase spēlēs ziemeļamerikāņu hokeju, kam raksturīgi ātri un vienkārši uzbrukumi, taču Latvijas izlasei neizdevās apturēt ASV hokejistu uzbrukumus, par ko liecināja rezultāts uz tablo pēc pirmās trešdaļas - 0:3.

"Grūti pateikt, kāpēc tieši mums neizdevās, bet domāju, ka mēs pāris vietās nepareizi pozicionāli nospēlējām, tāpēc pie tā rīt noteikti piestrādāsim," teica Batņa.

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - ASV

Hokejists atklāja, ka treneru norādījumi nemainījās pēc neveiksmīgas pirmās trešdaļas un bija jāturpina spēlēt tā, kā treneru korpuss bija uzdevis to darīt pirms mača.

"Turpinājām pieturēties pie savas spēles, taču kaut kādos atsevišķos momentos mums pašiem kaut kas nesanāca," piebilda hokejists.

Sestdien Latvija stāsies pretī Somijas valstsvienībai, kas februārī izcīnīja zeltu Pekinas olimpiskajās spēlēs un tagad mēģinās parādīt atzīstamu sniegumu arī laukuma saimnieku lomā. Batņa norādīja, ka nākošajā spēlē Latvijas hokejistiem vienkārši ir jāizlabo šodien pieļautās kļūdas un jāspēj realizēt momenti. "Vienkārši jānovērš kļūdas un jāmet iekšā," konkrēti teica hokejists.

Pēc spēles ar Somiju, pirmdien sekos mačs ar Norvēģiju, 19. maijā pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. 22. maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu