Uz Krievijas agresiju Ukrainā var atbildēt tikai ar spēku, uzskata Lielbritānijas ārlietu ministre

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa
Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa brīdinājusi partnerus pret mēģinājumiem nomierināt Krievijas agresiju pret Ukrainu, uzsverot, ka uz Krievijas agresiju Ukrainā var atbildēt tikai ar spēku, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šādu viedokli Trasa paudusi laikā, kad vairāki ietekmīgi Rietumu politiķi un komentētāji mudina Ukrainu sākt sarunas ar Krieviju un būt gatavai atdot agresoram daļu Ukrainas teritorijas.

"Krievijas agresiju nevar nomierināt. Uz to ir nepieciešams atbildēt ar spēku. Mums ir jābūt nelokāmiem, nodrošinot Ukrainas uzvaru ar militāru palīdzību un sankcijām. Tagad mēs vairs nevaram noņemt kāju no gāzes pedāļa," paziņoja Trasa.

Pēc Trasas domām, nedrīkst pieļaut nekādu atkāpšanos no mērķa - garantēt Krievijas sakāvi karā pret Ukrainu.

"Mēs nedrīkstam pieļaut, ka Ukrainā attīstās ilgstošs un arvien mokošāks konflikts," pavēstīja Trasa.

Rietumiem jāizdara secinājumi no nesenās vēstures, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins, panākot dažādas Rietumu piekāpšanās, pēc tam uzbruka Gruzijai, Krimai un Donbasam, norādīja ministre.

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa trešdien nāca klajā ar līdzīgu paziņojumu, brīdinot kolēģus pret Vladimiru Putinu neizrādīt nekādu vājumu.

"Ukrainai ar sliktiem nosacījumiem noslēgts miers nozīmēs sliktu mieru mums visiem. Piekāpties Putinam ir daudz bīstamāk nekā viņu provocēt. Visas šīs šķietami mazās piekāpšanās agresoram noved pie lieliem kariem," viņa sacīja.

Bijušais ASV valsts sekretārs Henrijs Kisindžers šonedēļ Pasaules ekonomikas forumā Davosā paziņoja, ka Ukrainai vajadzētu atdot daļu savas teritorijas Krievijai, bet ASV un Rietumiem nevajadzētu cerēt uz Krievijas sakāvi Ukrainā. Savukārt "New York Times" redakcijas ievadraksta autori izteikuši pieņēmumu, ka Ukraina būs spiesta atdot teritorijas Krievijai, lai izbeigtu karu.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba paziņoja, ka Ukraina nepiekāpsies Putinam, jo viņa nomierināšanas stratēģija no 2014.gada līdz pilna apjoma iebrukuma sākumam jau ir izgāzusies un tai nav izredžu uz panākumiem nākotnē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu