Izvaroti un miruši zīdaiņi: ombudsmene par okupantu pastrādāto seksuālo vardarbību Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Frame Studio/Shutterstock

Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Deņisova ziņo par šausminošiem okupantu pastrādātiem izvarošanas gadījumiem - kāds Krievijas karavīrs Hersonas apgabalā ar tējkaroti uzmācies sešus mēnešus vecai meitenītei, pieci okupanti turēja māti, kamēr divi karavīri izvaroja divus gadus vecus dvīņu zēnus. Dvīņi vēlāk mira no asins zuduma un plīsumiem, 24. maijā, vēsta medijs "Kyiv Post".

Hersonas apgabalā tika izvarotas 12 un 15 gadus vecas meitenes, kā arī divi okupanti mātes priekšā izvaroja trīs gadus vecu zēnu, kas no gūtajām traumām mira.

Savukārt medijs "Insider" vēsta, ka izvarots arī gadu vecs zēns, kurš vēlāk miris, norāda Ukrainas ombudsmene.

Deņisova sacīja, ka viņas birojs katru dienu saņem jaunus ziņojumus par okupantu karavīru pastrādāto seksuālo vardarbību. Tiek izvaroti arī nepilngadīgi bērni.

Šī ziņojums ir viens no šausmīgākajiem, kas saņemts kopš Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā.

Plašāku informāciju par notikušo Deņisova nesniedza, taču ziņojums saņemts pēdējo 24 stundu laikā, piektdien, 20. maijā, rakstīja "Insider". Medijs nevarēja atrast neatkarīgus pierādījumus šim apgalvojumam.

Lielākā daļa ziņojumu tiek saņemti no Harkivas apkaimes. Tos lielākoties sniedz radinieki vai upuri.

Deņisovas birojs 19. maijā vienas stundas laikā 10 ziņojumus par seksuālu vardarbību, tostarp astoņus gadījumus par nepilngadīgo izvarošanu.

"Es aicinu ANO Cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšanas komisijai ņemt vērā šos faktus par ukraiņu tautas genocīdu," sacīja parlamenta pārstāve.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu