Igaunijā sieviete no perona nogrūž jauno māmiņu. Uzbrucējai piespriests bargs sods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Agresīvās sievietes foto.
Agresīvās sievietes foto. Foto: Politsei

"Apollo" jau ziņoja, ka kāda sieviete Igaunijā sava trīs gadus vecā bērna acu priekšā tika nogrūsta uz dzelzceļa sliedēm. Sestdien, 28. maijā, policija aizturēja 41 gadu veco uzbrucēju. Tiesa piespriedusi sievietei brīvības atņemšanu uz vienu gadu, vēsta medijs "Postimees".

Igaunijas likumsargi pastāstīja, ka Rahumē stacijā kāda sieviete 25. maijā piegājusi pie pasažieres, kura ar savu trīs gadus veco bērnu gaidīja vilcienu, un uzgrūdusi viņu uz sliedēm. Laimīgas sakritības dēļ tas nenoveda līdz traģēdijai, jo tajā brīdī vilciens tur nebrauca.

Cietusī bērnu paņēma rokās un skrēja prom no uzbrucējas, taču agresore viņai sekoja un iesita pa seju. "Pēc pirmā uzbrukuma agresīvā uzbrucēja iekāpa vilcienā, kurš izbrauca plkst. 16.25. Vilcienā viņa notrieca kādu vecāku sievieti." teikts paziņojumā.

Uzbrucēja iekāpa vilcienā virzienā uz Baltijskas dzelzceļa staciju un piekāva 80 gadus veco pasažieri. Stacijā likumpārkāpēja izkāpa no vilciena un devās nezināmā virzienā. Policija sievieti aizturēja sestdien, 28. maijā, viņas mājās Kohtla-Jerves pilsētā.

Tiesa atzina viņu par vainīgu un piesprieda viņai brīvības atņemšanu uz vienu gadu, no kura viņai faktiski un tieši tagad būs jāizcieš trīs mēneši.

"Vēlos pateikties visiem, kas mums palīdzēja identificēt sievieti, jo, pateicoties saņemtajai informācijai, mums izdevās ātri aizturēt uzbrucēju. Mēs pateicamies arī tiem, kas sniedza liecības policijai un ziņoja par uzbrukumu.

Es aicinu ikvienu, kurš kļūst par liecinieku uzbrukumiem sabiedriskās vietās, nekavējoties zvanīt 112, lai policija varētu pēc iespējas ātrāk nokļūt pie cietušā un iejaukties, pirms kāds ir nopietni ievainots."

Kā norāda prokurore Helēna Kiviso, šāda bezatbildīga un ļaunprātīga izturēšanās pret citiem cilvēkiem ir nepieņemama:

"Pēc aizturēšanas viņai tika izvirzītas apsūdzības gan par viena cietušā nogāšanu no perona, gan par vecāka gadagājuma sievietes iekaustīšanu vilcienā. Divu līdzīgu noziegumu izdarīšana īsā laika posmā liecina par bezatbildīgu attieksmi pret citiem cilvēkiem.

Pēc viņas pašas vārdiem, viņa vairākas dienas bija lietojusi alkoholu, un, tā kā viņai pietrūka naudas, viņa kļuva agresīva.

Taču šādu uzvedību nevar piedot, tāpēc tagad viņai būs jāpārdomā sava rīcība cietumā."

Ja notiesātā pēc soda izciešanas izdarīs jaunu noziegumu, atlikušo soda daļu viņa pavadīs cietumā. Spriedums vēl nav stājies spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu