Baltkrievijas eksports uz Krieviju aprīlī palielinājies par vairāk nekā 100%

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievija kļuvusi par vienu galvenajām labuma guvējām no Krievijas un Rietumu ekonomisko attiecību iziršanas pēc sankcijām, kas Krievijai noteiktas pēc tās iebrukuma Ukrainā, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Baltkrievijas eksports uz Krieviju šā gada aprīlī palielinājies par vairāk nekā 100% - līdz aptuveni 1,5 miljardiem ASV dolāru.

Pēc eksporta apjoma uz Krieviju Baltkrievija pirmo reizi pārspējusi Vāciju, kuras ekonomika ir 60 reizes lielāka. Vācijas eksports uz Krieviju aprīlī samazinājies līdz aptuveni 800 miljoniem eiro.

Krievijas imports aprīlī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, samazinājies par 60-80%, liecina bankas "Otkritije" aplēses. Krievijas preču imports aprīlī veidojis vien piecus līdz desmit miljardus dolāru.

Preču piegādes no valstīs, kas 2021. gadā nodrošināja teju pusi visa Krievijas importa, aprīlī samazinājās par 40%. Starp šīm valstīm ir arī Ķīna, kas nepievienojās Rietumu sankcijām Krievijai.

"Krievijas tirgus šopavasar ir teju sagruvis. Kravu no Eiropas piegādāt ir ļoti grūti, gandrīz vai neiespējami," norāda loģistikas uzņēmuma SDEK pārstāvis Andrejs Pobežimovs.

Kā uzsver "Bloomberg", pēc iebrukuma Ukrainā Krievija arī pārtraukusi vairāku nozīmīgu statistikas rādītāju publiskošanu, un tas neļauj iegūt pilnvērtīgu informāciju par sankciju ietekmi uz Krievijas importu un eksportu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu