VIDEO Ar vienu no pēdējā laika spilgtākajiem nokautiem tiek pielikts punkts sieviešu MMA leģendas karjerai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, 12. maijā, zaudējumu ar brutālu nokautu savas karjeras pēdējā cīņā piedzīvoja Polijas jaukto cīņas mākslu (MMA) leģenda Joanna Jendžeičika.

"UFC 275" cīņu šova ietvaros ar spilgtu nokautu izcēlās bijusī 52,2 kilogramu divīzijas čempione, ķīniete Veilī Žanga, sagādājot polietei Joannai Jendžeičikai pēdējo zaudējumu viņas karjerā.

Abas cīkstones oktagonā tikās jau otro reizi. Jendžeičikas un Žangas pirmais duelis tiek uzskatīts par visu laiku labāko sieviešu MMA vēsturē. Fanu cerības arī pirms otrā abu cīkstoņu dueļa bija augstas. Šoreiz gan cīņa beidzās jau otrajā raundā.

Cīņas pirmajā piecminūtē pārāka gan parterī, gan stājā bija Žanga, kurai šajā cīņā izdevās trāpīt kopumā 75% no izdarītajiem nozīmīgajiem sitieniem. Savukārt otrā raunda pusē ķīniete pretinieci "noķēra" ar sitienu pēc pagrieziena un cīņa bija galā.

Pēc cīņas 34 gadus vecā Jendžeičika, kura oktagonā nebija devusies vairāk nekā divus gadus, sarunā ar Danielu Kormjē paziņoja, ka liek punktu profesionālajai karjerai.

"Draugi, man ļoti patīk dzīve. Pievienošos DC (Danielam Kormjē). Es noslēdzu karjeru. Ir pagājuši 20 gadi, man šogad paliek 35. Es gribu būt mamma, gribu uzsākt biznesu. Trenējos divas desmitgades, kas ir vairāk nekā puse manas dzīves. Es jūs visus mīlu," oktagona intervijā sacīja Jendžeičika, uz grīdas noliekot savus MMA cimdus.

Jendžeičika uzskatāma par vienu no visu laiku spilgtākajām UFC cīkstonēm un sieviešu MMA pionierēm. Polijas cīkstone savas MMA karjeras laikā izcīnīja 16 uzvaras, piedzīvojot piecus zaudējumus. Savu panākumu pilnbriedā poliete kļuva par UFC čempioni un pēcāk titulu aizstāvēja piecas reizes pēc kārtas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu