Izsolē "Lampā" par 1500 eiro pārdota Ukrainas pastmarka, kurā krievu karakuģim ierādīta īstā vieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien sarunu festivāla "Lampa" noslēgumā izsolē par 1500 eiro pārdota Ukrainas Pasta izdotā pastmarka "Krievu kuģi, ej...!".

Pirms "Politiķu cepiena" biedrības "Tavi draugi" pavēstīja, ka festivāla laikā cilvēkiem bija iespēja piedalīties minētās markas izsolē un līdz "Politiķu cepienam" solītā summa par marku bija 500 eiro.

Vaicājot Cēsu pils parkā esošajiem, vai kāds gatavs solīt lielāku summu, sākotnēji tika piedāvāti 1000 eiro, bet noslēdzošā likme bija 1500 eiro. Marku iegādājās kāds vīrietis vārdā Reinis, kurš summu biedrībai pārskaitījis, uzkāpjot uz festivāla skatuves.

Biedrība "Tavi draugi" sociālajā medijā "Facebook" sestdien vēstīja, ka šo marku organizācija saņēma kā pateicības dāvanu no Odesas par humāno palīdzību, kas tika sarūpēta maijā ar Latvijas ziedotāju atbalstu.

Saņemot dāvanu, biedrība lēma šo piemiņas zīmi nodot izsolei, iegūtos līdzekļus ziedojot Ukrainas cilvēku atbalstam.

Kā ziņots, labdarības vairāksolīšanā, ko organizējusi tīmekļa izsoļu vietne "Prozorro", Ukrainas Pasta izdotā pastmarka "Krievu kuģi, ej...!" pārdota par pieciem miljoniem grivnu (aptuveni 156 600 eiro), aprīlī vēstīja Ukrainas Pasts.

Par filatēlijas komplektu ar spārnotās frāzes autora autogrāfu uzvarētājām nācās visai sīvi pacīnīties.

Ukrainas pasts pastmarku "Krievu kuģi, ej...! Varoņiem slava!" laida apgrozībā 1.aprīlī. Tā izdota miljonu lielā tirāžā.

Jau 20.aprīlī "Ukropočta" direktors Ihors Smiļanskis paziņoja, ka markas pārdošana tiek pārtraukta. Tobrīd bija izpārdoti 700 000 eksemplāru. Vēl 100 000 markas eksemplāru tika nodoti pasta interneta veikalam, bet atlikusī tirāža tiks izmantota dāvināšanai oficiālām delegācijām, izdalīšanai muzejiem un citiem tamlīdzīgiem mērķiem.

Kara pirmajā dienā, 24.februārī, Krievijas karaspēks sagrāba Ukrainai piederošo Čūsku salu, kas atrodas Melnajā jūrā pie Donavas deltas, un sociālajos tīklos izplatījās audioieraksts, kurā no Krievijas karakuģa izskan aicinājums Ukrainas garnizona karavīriem padoties, bet viņi atsakās to darīt, paziņojot: "Krievu kuģi, ej nah*j!"

Tūlīt pēc kaujas Ukraina paziņoja, ka visi ukraiņu karavīri salā krituši, taču pēc tam izrādījās, ka daļa no viņiem ir nonākuši krievu gūstā.

Vēlāk, veicot gūstekņu apmaiņu, Čūsku salas aizstāvji tika atbrīvoti.

Čūsku salā iesaistītais krievu karakuģis bija Krievijas Melnās jūras flotes flagmanis raķešu kreiseris "Moskva", kuru 14.aprīlī Ukrainas armija nogremdēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu