ASV atsāks lidojumus uz SKS kopā ar Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X80001/SCANPIX

ASV atsāks lidojumus uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS) ar Krieviju, piektdien paziņojusi ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA).

"Lai nodrošinātu nepārtrauktu Starptautiskās Kosmosa stacijas drošu darbību, aizsargātu astronautu dzīvības un nodrošinātu nepārtrauktu ASV klātbūtni kosmosā, NASA atsāk [izmantot] integrētas apkalpes ASV kuģos un Krievijas [kuģos] "Sojuz"," teikts NASA paziņojumā.

NASA paziņoja, ka ASV astronauts Franks Rubio kopā ar diviem Krievu kosmonautiem 21.septembrī ar "Sojuz" raķeti no Kazahstānas dosies uz SKS.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins šodien atlaidis kosmosa aģentūras "Roskosmos" ģenerāldirektoru Dmitriju Rogozinu, kurš kvēli atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

NASA norādīja, ka Starptautiskā Kosmosa stacija tika veidota tā, lai to kopīgi izmantotu ASV, Krievijas, Eiropas, Japānas un Kanādas kosmosa aģentūras.

"Stacija tika izstrādāta tā, lai tā būtu savstarpēji atkarīga, un tās darbība ir atkarīga no katras kosmosa aģentūras ieguldījuma. Neviena aģentūra nespēj darboties neatkarīgi no citām," paziņoja NASA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu