Noskaidroti populārā krievu dziedātāja Jurija Šatunova autopsijas rezultāti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Pirms vairāk nekā mēneša mūžībā devās populārais krievu dziedātājs Jurijs Šatunovs. Pēc izskanējušajām baumām par narkotiku lietošanu viņa menedžeris Arkādijs Kudrjašovs tās kliedē, paziņojot autopsijas rezultātus, vēsta "Starhit".

Iepriekš izskanēja, ka 48 gadus vecajam Šatunovam bijušas nopietnas sirds problēmas. Kudrjašovs apstiprina šo informāciju.

"Viss notika pēkšņi. Nebija nekādu simptomu, nebija sūdzību. Jurijs cieta no viegla bronhīta, tāpēc viņš kļuva vājš. Jura atradās mediķu uzraudzībā. Es biju viņam blakus 24 stundas diennaktī," dalās Kudrjašovs. Viņš ir neizpratnē, ka Jurijam tika veiktas neskaitāmas pārbaudes, taču neviens nepārbaudīja sirdi.

"Ja kaut viens no ārstiem teiktu būtu devis mājienu, ka jāpārbauda sirds... Neviens."

Izrādās, ka nāves priekšvakarā dziedātājs pārcietis mikroinfarktu. "To saka ārsti. Bet Jura pat nesūdzējās. Viss acīmredzot tika slēpts. Ārsti saka, ka tas ir liktenis. Tagad ir daudz ko teikt. Tas ir muļķības, ka pie vainas bija narkotikas. Viņš tās nelietoja."

"Tika veikta autopsija – man ir visi rezultāti. Ja kaut kas nebūtu kārtībā, neviens mums nebūtu ļāvis viņu apglabāt. Troekurovska kapsētā tas ir stingri, mums uzreiz teica, lai atnesu dokumentus. Viņi teica: "Līķis tiks glabāts, līdz tiks saņemti apbedīšanas atļaujas papīri," intervijā uzsvēra mirušā dziedātāja menedžeris.

Jurija Šatunova ķermeņis tika kremēts - viena daļa pelnu tika apglabāta Troekurovska kapsētā, otra tika izkaisīta Vācijā, kur izpildītājs dzīvoja kopā ar sievu un bērniem. "Tā bija viņa vēlme. Kad pagājušajā gadā mums abiem bija Covid-19, sazvanoties "Skype", viņš man teica: "Ja ar mani kaut kas notiek, sadedziniet mani un izkaisiet pelnus." Tāda bija viņa vēlēšanās. Visi to dzirdēja," stāsta Kudrjašovs.

Kā izrādījies, dziedātājam papildus slimajai sirdij bijušas arī citas slimības, kā, piemēram, kuņģa čūla. Un to visu Jurijs slēpis no saviem faniem.

Apollo.lv jau vēstīja, ka šī gada jūnijā Šatunovs nomira Domodedovas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Savas nāves dienā viņš atpūtās kopā ar draugiem, no rīta viņi bija devušies makšķerēt.

Juriju Šatunovu neapšaubāmi var dēvēt par Krievijas skatuves leģendu. Viņš ir viens no nedaudzajiem miljonu elkiem, kurš gadu gaitā nav sarūgtinājis savus fanus, mainot savu izskatu vai radošumu. Klausītāji un skatītāji vienmēr atcerēsies viņa jauneklīgo balsi, mūžīgās un sirdij tuvās mīlestības tēmas - "Baltās rozes" ("Белые розы"), "Sirmā nakts" ("Седая ночь"), "Bērnība" ("Детство") un daudzas citas.

Jurijs Šatunovs ir dzimis Baškīrijas Autonomajā Padomju Sociālistiskajā Republikā (ASSR). Viņa vecāki izšķīrās, kad viņam bija trīs gadi, bet 11 gadu vecumā puika palika bez mātes. Pusaudža gadus bārenis pavadīja bērnunamā, kur iepazinās ar amatieru mākslas pulciņa vadītāju Sergeju Kuzņecovu. Tā sākās viņa ceļojums ar grupu "Laskovij Mai".

1991. gada oktobrī Jurijs Šatunovs nolēma pamest grupu. Mākslinieks sāka solokarjeru. Viņa diskogrāfijā ir septiņi studijas albumi un desmitiem videoklipu.

Šatunova un grupas "Laskovij Mai" ("Ласковый май") dziesmām bija neizmērojama ietekme uz Krievijas popmūzikas skatuves veidošanos. Jurijs komponēja līdz pat savai pēdējai dienai. 2019. gadā viņš izdeva albumu "Mīļākās dziesmas", bet 2020. gadā - trīs kompozīcijas "Paldies tev" ("Спасибо Тебе"), "Nevaru apstāties" ("Остановиться не могу") un "Sniegs aizslauka lapas" ("Заметает листья снег").

2020. gadā Jurijs Šatunovs uzstājās Rīgā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu