Vācijas finanšu ministrs aicina pārtraukt elektroenerģijas ražošanu ar gāzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Vācijas finanšu ministrs Kristians Lindners aicina pārtraukt elektroenerģijas ražošanu ar gāzi.

"Mums ir jāstrādā, lai izvairītos no elektrības krīzes papildus gāzei krīze," Lindners teica intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag". "Gāzi vajadzētu vairs neizmantot elektroenerģijas ražošanai, kā tas joprojām notiek."

Viņš teica, ka ekonomikas ministram Robertam Hābekam ir likumīgas pilnvaras pārtraukt gāzes izmantošanu elektroenerģijas ražošanā, aicinot līdz 2024. gadam turpināt izmantot Vācijas "drošās un klimatam draudzīgās atomelektrostacijas", ja tas būs vajadzīgs.

Tomēr Hābeka pārstāvis brīdināja, ka "pilnīgs aizliegums gāzes izmantošanai elektroenerģijas ražošanā novestu pie elektrības krīzes un elektroenerģijas padeves pārtraukumiem."

Viņš piebilda, ka dažās elektroenerģijas ražotnēs ir nepieciešama gāze, lai tās varētu darboties, un tām izšķiroša nozīme elektrotīkla uzturēšanā.

Bet tiek veikti visi centieni, lai aizstātu gāzes izmantošanu elektroenerģijas ražošanā, kur vien iespējams, viņš teica.

Jau ziņots, ka trešdien Krievija samazināja gāzes piegādes par cauruļvadu "Nord Stream" līdz 20% no tā jaudas, aizbildinoties ar tehniskiem iemesliem. Vācijas amatpersonas uzskata, ka tas darīts politisku iemeslu dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu