Sutenerismā apsūdzēta sieviete un vīrietis narkotisko vielu reibumā izvairās no cietumsoda. Policisti viņus aizturējuši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Attēls ilustratīvs.
Valsts policijas automašīna. Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Par izvairīšanos no brīvības atņemšanas policisti Carnikavas novada Gaujā aizturēja sievieti, kas apsūdzēta sutenerismā, un vīrieti, kas sodīts par braukšanu reibumā, informē Valsts policija.

21. jūlijā Gaujas ciematā policija apturēja vieglo automašīnu, kurā atradās 1995. gadā dzimusi sieviete un 1991. gadā dzimis vīrietis, kurus tiesa bija izsludinājusi meklēšanā.

Sievietei, pamatojoties uz Rīgas Pārdaugavas tiesas lēmumu, bija piespriesta brīvības atņemšana uz trīs gadiem un astoņiem mēnešiem par narkotiku noziegumu. Tāpat personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums - citā apsūdzībā par sutenerismu.

Savukārt 1991. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts, pamatojoties uz Rīgas Pārdaugavas tiesas lēmumu apsūdzībā par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas reibumā. Šajā lietā vīrietim bija piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Tāpat saskaņā ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu vīrietim piespriesta īslaicīga brīvības atņemšana uz vienu mēnesi un 15 dienām apsūdzībā par savas personas identitātes slēpšanu.

Aizturēšanas laikā tika konstatēts, ka 1991. gadā dzimušais vīrietis arī šoreiz braucis ar transportlīdzekli bez derīgās vadītāja apliecības un narkotisko vielu ietekmē.

Pēc aizturēšanas kratīšanas laikā pie viņa tika atrasta un izņemta sevišķi bīstama narkotiskā viela - karfentanils. Par minēto sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu