ASV bruņots vīrietis mēģina ielauzties FIB birojā. Nogalināts sadursmē ar policiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bruņots vīrietis, kurš mēģināja ielauzties ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) birojā Ohaio štatā, bet pēc tam aizbēga, ir nogalināts sadursmē ar policiju, ceturtdien paziņoja varas iestādes.

Šis ielaušanās mēģinājums piesaistīja valsts mēroga uzmanību, jo tas notika tikai dažas dienas pēc tam, kad FIB veica kratīšanu eksprezidenta Donalda Trampa rezidencē "Mar-A-Lago" Floridas štatā, izraisot labējo aprindu sašutumu. Vēl nav nekādu norāžu, ka šī kratīšana un ielaušanās mēģinājums būtu saistīti.

FIB ceturtdienas rītā paziņoja, ka ar ieroci bruņots cilvēks mēģinājis ielauzties FIB birojā Ohaio štata Sinsinati pilsētā. "Pēc signalizācijas aktivēšanās un bruņotu FIB īpašo aģentu reakcijas aizdomās turētais aizbēga," teikts FIB paziņojumā.

Vietējie mediji ziņoja, ka vīrietis šāvis ar naglu pistoli un vicinājis AR-15 tipa šauteni, bet pēc tam aizbraucis ar automobili.

Policijas preses sekretārs paziņoja, ka policisti sekoja šim automobilim un tas apstājās lauku rajonā. "Kad automašīna bija apstājusies, notika apšaude starp policistiem un aizdomās turēto," sacīja preses sekretārs.

Policisti mēģināja sākt sarunas ar aizdomās turēto, bet viņš nepadevās. Kad vīrietis pacēla ieroci, policisti viņu sašāva un "viņš nomira no ievainojumiem notikuma vietā", sacīja policijas preses sekretārs.

FIB direktors Kristofers Rejs trešdien nosodīja draudus, kas izteikti FIB pēc kratīšanas Trampa rezidencē, un nosauca tos par "nožēlojamiem un bīstamiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu