"Simbolisks brīdis!" Obeliskam krītot, Urbanovičs LTV tiešraides laikā paliek pusvārdā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Urbanovičs.
Jānis Urbanovičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc aptuveni septiņu stundu ilga demontāžas darba ceturtdien ovāciju pavadībā Rīgā tika nogāzts Baltijā lielākais padomju piemineklis. Demontāžai līdzi sekoja arī Latvijas Televīzija, kas visas dienas garumā intervēja gan vēsturniekus, gan politiķus, tostarp partijas "Saskaņa" līderi Jāni Urbanoviču.

Tiesa, interviju ar Urbanoviču nācās pārtraukt pusvārdā, jo tieši tajā brīdī krita obelisks.

Uz šo zīmīgo sakritību norādījuši arī soctīklu lietotāji.

Obelisks tika nogāzts pēc aptuveni septiņas stundas ilga darba, nokrītot ar skaļu blīkšķi un augstām ūdens šļakatām no lejā esošā baseina. Sanākušie vērotāji padomju armijai veltītā obeliska krišanu sagaidīja ar ovācijām.

Pēc obeliska nogāšanas policija ātri atjaunoja transporta satiksmi pa tuvējām ielām, bet gājēju pārvietošanās joprojām ir būtiski ierobežota un pietuvoties pieminekļa drupām nav iespējams.

Arī vairums interesentu īsi pēc obeliska krišanas devās prom. Savukārt policijas spēki lielā skaitā joprojām uzturas objekta apkārtnē.

Pieminekļa kompleksa demontāža notikusi trīs dienas. Otrdien, 23.augustā, nogāzta trīs karavīru bronzas statuja, trešdien, 24.augustā, no rīta kritusi sievietes tēla figūra, bet ceturtdienas rītā sākta sagatavošanās pēdējam pieminekļa demontāžas posmam - augstā obeliska gāšanai.

Darbi ceturtdien noritēja apmēram no plkst.10. Kā norādīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), lēmums par obeliska demontāžu tieši tagad un šādos apstākļos pieņemts trešdienas vakarā pēc konsultācijām ar būvniekiem un drošības dienestiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu