FOTO un VIDEO Stiprās lietusgāzes pamatīgi skārušas Tukumu. Iedzīvotāji ziņo par applūdušām ielām un elektroapgādes traucējumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter" video.

Kopš pirmdienas vakara Kurzemi, Zemgali un lielu daļu Vidzemes skārušas stipras lietusgāzes. Visvairāk nolijis Tukuma apkārtnē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Meteorologs un laika ziņu komentētājs Toms Bricis vēsta, ka no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijām visvairāk nolijis Kolkā - 56 milimetri, bet Tukuma apkaimē esošajās neoficiālajās novērojumu stacijās fiksēti 60-70 milimetru nokrišņu.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes meteostacija Pūrē fiksējusi 73 milimetrus, bet netālu no Jaunmoku pils esošie mērinstrumenti pat 76 milimetrus, kas šajā reģionā atbilst visa mēneša klimatiskajai normai. Turklāt Tukuma novadā lietavas vēl turpinās.

Vēl no LVĢMC novērojumu stacijām daudz nokrišņu bijis Rūjienā - 44 milimetri, Saldū 41 milimetrs. Vairāk nekā 30 milimetri nolijuši arī Mērsragā, Priekuļos un Saulkrastu pusē - Skultē.

Lietus appludinājis ielas gan Saldū, gan Tukumā, vietām applūduši arī lauki.

"Ir plūdi, spēcīgi gāž un mājās nav elektrība," "Apollo.lv" norāda aculieciniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu