Uz NATO operāciju plānošanas mācībām Rīgā pulcējas vairāki ģenerāļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO karogs. Ilustratīvs attēls.
NATO karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: sashk0/shutterstock

No svētdienas, 4. septembra, līdz 16. septembrim Rīgā notiks NATO operāciju plānošanas mācības "Steadfast Pyramid 2022" un "Steadfast Pinnacle 2022". Tajās piedalīsies vecākie un augstākie virsnieki no NATO dalībvalstīm, kā arī Somijas un Zviedrijas, vēsta Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Mācību "Steadfast Pyramid" un "Steadfast Pinnacle" mērķis ir pilnveidot vecākā un augstākā līmeņa virsnieku un komandieru spējas plānot un vadīt apvienotās operācijas.

"Steadfast Pyramid 2021", kas ilgs līdz 10. septembrim, ir pirmā daļa no Sabiedroto Transformācijas pavēlniecības un NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā organizētajām mācībām. Tajā piedalās vecākie un augstākie virsnieki, lai pilnveidotu štāba darba plānošanas prasmes.

Savukārt vingrinājuma otrā daļa "Steadfast Pinnacle 2022" norisināsies no 11. septembra līdz 16. septembrim un ietvers augstākā līmeņa komandieru apmācību operacionālās plānošanas jomā.

Vingrinājumi "Steadfast Pyramid" un "Steadfast Pinnacle" Latvijā tiek rīkoti kopš 2011. gada. Mācību laikā Latvija pilnveido uzņemošās valsts atbalsta spējas un prasmes sadarboties ar citām NATO dalībvalstīm un stratēģiskajiem reģionālajiem partneriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu