"Blue Jackets" apskatnieks: Merzļikins, iespējams, ir svarīgākais spēlētājs komandā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" apskatnieks Džefs Svoboda NHL mājas lapā publicētajā rakstā norādījis, ka Elvis Merzļikins nākamsezon, iespējams, būs Kolumbusas kluba svarīgākais spēlētājs.

Aizvadītajā sezonā Merzļikins "Blue Jackets" komandā kļuva par izteiktu pirmo numuru. Latviešu vārtsargs aizvadīja 59 no 82 regulārās sezonas mačiem. Salīdzinājumā ar 2020./2021. gada sezonu Merzļikina statistikas rādītāji kļuva sliktāki.

"Blue Jackets" šajā starpsezonā izcēlās ar vienu no skaļākajiem darījumiem, sastāvam pievienojot vairākkārtējo Visu zvaigžņu spēles dalībnieku Džoniju Gudro. Līdz ar to ir skaidrs, ka "Blue Jackets" ambīcijas šajā sezonā pavisam noteikti ir atgriešanās Stenlija kausa izcīņā jeb izslēgšanas mačos.

Svoboda uzskata, ka komandas panākumu atslēga, visticamāk, ir tieši Merzļikina sniegums.

"Aizvadītajā sezonā viņš piedzīvoja kāpumus un kritumus, bet spēcīgs sniegums sezonas izskaņā komandai sniedz pārliecību, ka viņš būs gatavs pirmā numura lomai gaidāmajā sezonā. Merzļikins, iespējams, ir svarīgākais spēlētājs komandā," norādīja Svoboda.

Merzļikina atvairīto metienu procents aizvadītajā sezonā nokrita līdz 90,7%. Svoboda norādīja, ka ar to nebūs gana, lai "Blue Jackets" turpinātu spēlēt arī pēc regulārās sezonas 82 spēļu atzīmes.

"Viņa atvairīto metienu procentam jābūt rādiusā no 91,5% līdz 92%, lai "Blue Jackets" spētu atgriezties izslēgšanas spēlēs," norāda apskatnieks.

Merzļikinam gaidāmajā sezonā būs jāsadzīvo ar, iespējams, vēl lielāku slodzi nekā pērn, jo viņa kolēģi Jonass Korpisalo un Daņiils Tarasovs savainojumos iedzīvojās februārī un toreiz tika prognozēts, ka viņi uz ledus nevarēs atgriezties vismaz sešus mēnešus. Līdz ar to Merzļikinam, kamēr viņa kolēģi atgūs spēļu praksi, visticamāk, nāksies "privatizēt" vietu "Blue Jackets" vārtos.

Pats Merzļikins sarunā ar Svobodu norādīja, ka viņam ļoti palīdzējusi aizvadītā sezona: "Tas ir līdzīgi, kā pirmo reizi lēkt no augstas klints. Tev ir bail, bet, kad vienreiz to esi izdarījis, tu vairs nebaidies. Tu lēksi vēl un vēl. Tieši tā es tagad jūtos. Es esmu gatavs. Uzreiz varu pateikt, ka esmu gatavs, lai arī cik spēles no manis tiks prasītas."

"Blue Jackets" aizvadītajā sezonā ar 81 punktu ieņēma 10. vietu Austrumu konferencē. Merzļikins vidēji mačā atzīmējās ar 90,7% atvairītu metienu un caurmērā 3,22 zaudētām ripām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu