Aktieris Gundars Āboliņš nu līdzinās slavenai franču kinozvaigznei (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Eduards Groševs

Zanes Daudziņas jaunās grāmatas "Aktiera runa 21. gadsimta latviešu teātrī" prezentāciju apmeklēja gan viņas draugi, gan skatuves kolēģi. Kāds no viņiem mainījis savu ārējo izskatu tā, ka šķitis, ka prezentāciju ar savu klātbūtni pagodinājis franču aktieris Pjērs Rišārs, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" aktieris šķiet uzjautrināts par salīdzinājumu. Vaicāts, vai gājienu pie friziera atliek, jo gatavojas kādai īpašai lomai, Āboliņš smejot atzinās: "Nē, nav man nekāda tāda īpašā loma paredzēta. Vienkārši saule un vējš ir mani frizieri."

Mati, ar kādiem viņš savulaik iekaroja daudzu meiteņu sirdis, spēlējot komēdijā "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", nu kļuvuši sirmi, taču vēl aizvien tikpat kupli.

Franču slavenais aktieris Pjērs Rišārs
Franču slavenais aktieris Pjērs Rišārs Foto: Iurii Osadchi/ Shutterstock

Pjērs Rišārs ir franču aktieris, kinorežisors un scenārists, kurš vislabāk pazīstams ar neveiklā sapņotāja lomām komēdiju filmās. Daudzi, piemēram, Luiss de Funē un Žerārs Depardjē, Pjēru Rišāru uzskata par vienu no izcilākajiem un talantīgākajiem franču komiķiem pēdējo 50 gadu laikā.

Jāatgādina, ka tikko iznākusī aktrises, runas pedagoģes un Kultūras akadēmijas asociētās profesores Zanes Daudziņas grāmata "Aktiera runa 21. gadsimta latviešu teātrī" ir vērtīgs izziņas avots ne tikai aktieriem, režisoriem, skaņu operatoriem un skatuves runas pedagogiem, bet arī visiem teātra cienītājiem un ikvienam, kuram laiku pa laikam jāuzstājas auditorijas priekšā.

Grāmatā iztirzāto jautājumu empīrisko pamatu veido Zanes Daudziņas vairāk nekā 20 gadus ilgā aktrises darba prakse, pedagoģiskais darbs Latvijas Kultūras akadēmijā, kursos un semināros, intervijas ar Latvijas teātra vidē nozīmīgām personībām, kā arī ikviena grāmatas autores redzētā Latvijas profesionālo teātru izrāde.

Foto: Zanes Daudziņas grāmatas atklāšanas svētki

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 13. septembra numurā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu