Raidījums: Ināra Mūrniece varētu tikt virzīta darbam valdībā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāve, partijas valdes locekle un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Partijas "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāve, partijas valdes locekle un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas priekšsēdētāja un -artijas "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) valdes locekle varētu tikt virzīta darba, valdībā, vēsta raidījums "Panorāma". 

Jau dienu pēc vēlēšanām Valsts prezidents Egils Levits pie sevis aicināja 14. Saeimā ievēlētās partijas un aicināja līdzšinējo premjeru Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība") sākt neoficiālas konsultācijas par nākamās valdības veidošanu. Sarunas šonedēļ noslēgušās, katrai partijai par nākamās valdības modeli paliekot pie sava.

Kuluāros jau izskanējis, ka, partijām paliekot pie sava, Valsts prezidentam var nākties lūgt uzticēt valdību veidot citam kandidātam.

Lai arī vēl nav skaidrības par nākamās koalīcijas sastāvu, partijas sāk iezīmēt savas intereses nākamajā valdībā un Saeimā. Politiķu vidū izskanējusi apņemšanās Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt personu, kura stingri ievēros reglamentu un nepieļaus lieku izrunāšanos no Saeimas tribīnes. Savukārt līdzšinējā Saeimas spīkere Mūrniece varētu tikt virzīta darbam valdībā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka nav neviena nepārvarama šķēršļa, lai veidotu četru partiju koalīciju, kuru veidotu "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība (NA), "Apvienotais saraksts" (AS) un "Progresīvie", trešdien, 5. oktobrī, pēc tikšanās ar "Progresīvajiem" sacīja JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Premjers uzsvēra, ka četru partiju dalība koalīcijā nodrošinātu spēcīgas valdības izveidošanu.

Kariņam ceturtdien, 6. oktobrī, un piektdien, 7. oktobrī, jāpiedalās neformālajā Eiropadomē Prāgā, Čehijā, un paredzēts, ka sarunas ar partijām par valdības veidošanu JV līderis turpinās nākamnedēļ.

Kā ziņots, NA un AS ir paudušas iebildumus vai skepsi par koalīcijas veidošanu ar "Progresīvajiem".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu