Putins komentē, ko nozīmē "Ukrainas sakāve" (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents un kara noziedznieks Vladimirs Putins preses konferencē Kazahstānā komentēja, ko nozīmētu "Ukrainas sakāve", ziņo Ukrainas medijs "Gordon", atsaucoties uz prokremlisko krievu mediju "Ria Novosti".

"Tas ir jēdzienu jautājums. Juridiskas tehnikas jautājums. Kas ir "Ukrainas sakāve"? Katrs to var saprast dažādi. Kad Krima 2014. gadā kļuva par Krievijas Federācijas sastāvdaļu - tā ir sakāve vai kas cits? Mums ir jāsaprot, kas tas nozīmē," uzskata Kremļa saimnieks.

Žurnālisti Putinam arī uzdeva jautājumu - kas notiktu, ja NATO izvietotu savu karaspēku Ukrainā. Putins atbildēja, ka šāda notikumu attīstība nav iespējama.

"Jebkurā gadījumā [NATO] karaspēka ievešana un tieša konfrontācija ar Krievijas armiju ir ļoti bīstams solis, kas var novest pie globālas katastrofas.

Es ceru, ka tie, kas par to runā, būs pietiekami gudri, lai nepieļautu šādus bīstamus soļus," sacīja Krievijas diktators.

Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Aleksandrs Venediktovs 13. oktobrī paziņoja, ka Ukrainas iestāšanās NATO var novest pie Trešā pasaules kara.

Jau ziņots, ka Putins piektdien paziņoja, ka šobrīd neplāno masveida triecienus pret Ukrainu un ka Kremļa mērķis nav iznīcināt Ukrainu.

"Šobrīd nav nepieciešamības pēc masveida triecieniem. Šobrīd ir citi uzdevumi. Un tad jau redzēs," preses konferencē Astanā sacīja līderis.

"Vai pastāvēs Ukraina? Mēs taču neesam sev izvirzījuši mērķi iznīcināt Ukrainu, nē, protams," sacīja Putins, atbildot uz žurnālista jautājumu "vai Ukraina pēc visa spēs pastāvēt kā valsts ".

Putins pēc pilna mēroga kara uzsākšanas pret Ukrainu 24.februārī nonācis izolācijā un izpelnījies kritiku pat no sabiedroto puses.

Tomēr viņš uzstāja, ka Krievija Ukrainā "visu dara pareizi", neraugoties uz to, ka mēģinājums gāzt Kijivas valdību cietis neveiksmi, turklāt Krievijas karaspēks Ukrainā jau vairākas nedēļas atkāpjas no ieņemtajām teritorijām.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu