Divas valstis atteikušās no dalības 2023. gada "Eirovīzijā" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Review News/ Shutterstock

Melnkalne un Ziemeļmaķedonija nepiedalīsies starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija 2023", kas nākamā gada maijā norisināsies Liverpūlē. Pārstāvji skaidro iemeslus.

Lēmums pieņemts sarežģīto ekonomisko apstākļu un pieaugošo enerģijas cenu dēļ. Kā vēsta raidsabiedrība BBC, iemaksas apmērs ir atkarīgs no valsts lieluma, un pēc agresorvalsts Krievijas Federācijas diskvalifikācijas 2022. gadā atsevišķām valstīm iemaksa pieauga.

Melnkalnes sabiedriskās raidorganizācijas pārstāvji komentārā televīzijas kanālam sacīja, ka saskārušies ar sponsoru intereses trūkumu, tāpēc nolēma sūtīt naudu "pašreizējo un plānoto nacionālo projektu finansēšanai".

Ziemeļmaķedonijas sabiedriskā raidorganizācija paziņoja, ka atteikšanos piedalīties konkursā noteica "reģistrācijas maksas pieaugums un enerģētiskā krīze valstī".

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka joprojām noris pieteikšanās Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursam "Supernova".

Uzvarētājs pārstāvēs Latviju  67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā.

Konkursā aicināti piedalīties izpildītāji, autori un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Gaidīti solistu, duetu un grupu (līdz sešiem dalībniekiem) pieteikumi. Konkursa nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi drīkst piedalīties konkursā kā dziesmu vārdu autori, mūzikas autori vai fonogrammas producenti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu