Kriminālie grupējumi kontrabandas ceļā Somijā ieveduši ieročus no Ukrainas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tairo Lutter

Noziedznieku grupējumi Somijā kontrabandas ceļā ieveduši ieročus no Ukrainas, atsaucoties uz Somijas raidorganizāciju "Yle", vēsta medijs "Postimees".

"Ir pazīmes, kas liecina, ka šie ieroči jau ir Somijā," sacīja Centrālās kriminālpolicijas komisārs Kristers Algrens, kurš norādīja, ka ieroči jau atrasti arī Zviedrijā, Dānijā un Nīderlandē.

Viņš arī sacīja, ka viens no izplatīšanas kanāliem ir baikeru grupējumi: "Somijā ir trīs no lielākajām baikeru grupējumiem pasaulē, kas ir starptautiskas noziedzīgas organizācijas. Viena no tām ir "Bandidos MC", kurai ir filiāles visās lielākajās Ukrainas pilsētās."

Tiek arī norādīts, ka papildus automātiem noziedzniekiem, iespējams, ir arī pistoles, granātas un kaujas droni.

Izmeklēšana joprojām turpinās, tāpēc birojs nesniedz sīkāku informāciju.

Par ieroču kontrabandas draudiem ziņots jau iepriekš 

Šī gada jūlijā medijs "Postimees" rakstīja, ka saskaņā ar Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūras (Eiropols) datiem pastāv potenciāli draudi, ka šaujamieroči var nonākt nepareizās rokās, kā tas iepriekš ir noticis kara zonās.

"Saistībā ar karu Ukrainā Eiropols ir brīdinājis, ka šaujamieroču un sprāgstvielu izplatīšanās Ukrainā varētu izraisīt šaujamieroču un munīcijas kontrabandas pieaugumu Eiropas Savienībā, izmantojot izveidotos kontrabandas ceļus vai tiešsaistes platformas. Karam beidzoties, šie draudi var pat palielināties," norādīja direktorāts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu