Vācijas valdība pēc traģiska negadījuma brīdina vides aktīvistus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas valdība piektdien brīdinājusi vides aktīvistus, ka, rīkojot protesta akcijas pirms Ēģiptē gaidāmās ANO klimata konferences, tie nedrīkst pārkāpt likumu.

Kā norādījis valdības preses sekretāra vietnieks Volfgangs Bīhners, lai gan arī Berlīnei ar demonstrantiem ir kopīgs mērķis iegrožot klimata pārmaiņas, protesti "nedrīkst iziet ārpus mūsu likumu robežām".

Vides aktīvisti pēdējā laikā vairākās Eiropas valstīs uzbrukuši ievērojamiem muzeju eksponātiem, lai tādējādi, viņuprāt, piesaistītu lielāku uzmanību 27. ANO Klimata pārmaiņu konferencei (COP27), kas svētdien sāksies Šarm eš Šeihā.

Vācijā protestētāji pagājušajā nedēļā Potsdamas muzejā ar kartupeļu biezputru nošķieda Kloda Monē gleznu, bet svētdien aktīvisti Berlīnes Dabas vēstures muzejā pielīmējās pie stabiem, kas balsta dinozaura skeletu.

Īpaši asa reakcija pret vides aizstāvju akcijām sekoja pēc tam, kad pirmdien Berlīnē viņu sarīkotās protesta akcijas laikā tika aizkavēta ātrās palīdzības nokļūšana satiksmes negadījuma vietā.

Vides aizstāvji bija pielīmējuši sevi pie asfalta vienā no Berlīnes ielām, un tādēļ ātrā palīdzība nevarēja savlaicīgi sniegt palīdzību kādai velosipēdistei, kura bija pakļuvusi zem betona maisītāja. Pēc nogādāšanas slimnīcā cietušajai tika konstatēta smadzeņu nāve.

Bīhners gan izteicies, ka "tieši" nevaino demonstrantus sievietes nelaimē un ka negadījuma "izmeklēšana vēl turpinās".

Viņš tomēr norādījis, ka šādu protestu akciju dalībnieki apzināti pieņem faktu, ka "citus apdraud", un valdība tāpēc to nosoda.

Kā ziņots, iepriekš vides aktīvistu rīcību jau nosodījis kanclers Olafs Šolcs un prezidents Valters Šteinmeiers.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu