VIDEO ⟩ Neticami izdevīgs piedāvājums iegādāties zemi eksotiskajā "Jaunlatvijā". Aizdomīgs projekts, ko virza krimināls "uzņēmējs"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Martin Valigursky/Shutterstock

14. Saeimas vēlēšanu deputāta amata kandidāts Edgars Arkliņš no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sociālajā vietnē "TikTok" ievietojis lērumu video, popularizējot projektu "Jaunlatvija". Proti, viņš piedāvā tautiešiem "pa lēto" iegādāties zemesgabalu eksotiskajā Okeānijas valstī Fidži, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Jāpiebilst, ka sala, uz kuras Arkliņš tik aktīvi cenšas pārdot īpašumus latviešiem, 2006. gadā pat tika uzskatīta par pasaulē dārgāko salu - nekustamo īpašumu ar vērtību vismaz 75 miljoni ASV dolāru. Tomēr Arkliņa piedāvājums ir neticami izdevīgs -  zemesgabalu uz šīs sapņu salas var iegādāties par nieka 1000 eiro. Lai nebūtu jādzīvo zem klajas debess, par vēl 3000 eiro var nopirkt mikromāju.

Arkliņš savos video pauž, ka iegādājies īpašumu aptuveni 60 kvadrātmetru platībā, uz kura grasoties būvēt divstāvu moduļu māju.

Vīrietis aktīvi reklamē ideju par pašpasludināto "Jaunlatviju", kam ir arī veltīta vietne internetā. Tiesa gan, vietnē nekur netiek minēti vārdi "pārdot" vai "pirkt", bet gan "ziedot" un "investēt".

Vēl būtiski, ka sala, uz kuras šobrīd tiek piedāvāts iegādāties zemi, nebūt nepieder konkrētajam "tirgotājam" jeb "Jaunlatvijas" dibinātājam, turklāt

"Jaunlatvijas" projektu  virza Ernests Rieksts, kurš iesaistīts traģiskajā hosteļa ugunsgrēkā Rīgā, Merķeļa ielā.

Riekstu policija izsludināja meklēšanā un pērnā gada vasarā arī apcietināja. Jau šā gada rudenī Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nolēma saukt pie kriminālatbildības divas personas par deviņu cilvēku bojāeju – Riekstu un viņa brāli Andreju Gaili.

Finanšu un tirgus kapitāla komisijas (FKTK) Licencēšanas daļas pārstāvis Ingus Valtiņš Rieksta piedāvājumus salīdzina ar zemesgabalu tirgošanu uz Mēness.

"Pārskaitīt naudu ir ļoti viegli, bet, piemēram, konstatētu likumpārkāpumu gadījumā to atgūt ir ļoti grūti," uzsver Valtiņš. 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu