Spānija nosūtīs Ukrainai vēl divas pretgaisa aizsardzības sistēmas HAWK. Lielbritānija - 1000 zenītraķešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Spānija nosūtīs Ukrainai vēl divas "zeme-gaiss" raķešu iekārtas HAWK papildus tām četrām, kas jau ir nosūtītas, ceturtdien pavēstīja Spānijas valdība.

Atsaucoties NATO lūgumam, "tiks nosūtītas vēl divas raķešu palaišanas iekārtas", paziņoja Spānijas aizsardzības ministre Margarita Roblesa.

Madride šī mēneša sākumā pavēstīja, ka nosūta pretraķešu un pretgaisa aizsardzības sistēmas, arī raķešu palaišanas iekārtas HAWK un "zeme-gaiss" raķešu sistēmu "Aspide".

"Mēs esam nesatricināmi uzticīgi Ukrainai, jo mēs saprotam, ka tā īsteno savas leģitīmās tiesības uz pašaizsardzību," sacīja ministre.

No nākamās nedēļas Toledo, Spānijas centrālajā daļā, 64 Ukrainas karavīri tiks apmācīti spridzekļu deaktivācijā, atmīnēšanā un snaiperu prasmēs, pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Vēl 21 Ukrainas karavīrs Almerijā, valsts dienvidos, tiek apmācīti darbam ar haubicēm, un vēl 19 - darbam ar pretgaisa aizsardzības sistēmām "Aspide".

Spānija ik pa diviem mēnešiem apmācīs aptuveni 400 Ukrainas karavīru.

Lielbritānija piešķirs Ukrainai vēl 1000 zenītraķešu

Lielbritānija piešķirs Ukrainai vēl 1000 zenītraķešu un 25 000 karavīru ziemas komplektu, ceturtdien telefonsarunā Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim sacīja Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks.

"Premjerministrs apstiprināja, ka Lielbritānija turpinās piešķirt militāro palīdzību, arī 1000 zenītraķešu un vairāk nekā 25 000 komplektu karavīriem ārkārtīgi aukstas ziemas situācijai," teikts Dauningstrītas paziņojumā medijiem.

Sunaks un Zelenskis vienojušies, ka turpinās uzturēt ciešus kontaktus Ukrainai nepieciešamās palīdzības jomā, teikts paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu