Pēc Kremļa pasūtījuma Krievijā veiktas slepenas iedzīvotāju aptaujas par karu Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sarkanais laukums Maskavā.
Sarkanais laukums Maskavā. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas prezidenta administrācijas uzdevumā novembra sākumā vairākos reģionos tika veiktas slēgtas iedzīvotāju aptaujas, lai noskaidrotu iedzīvotāju attieksmi pret Krievijas sākto karu Ukrainā. Par to ziņo Krievijas medijs "Meduza", atsaucoties uz diviem situāciju pārzinošiem avotiem, kas pietuvināti Kremlim.

Kā uzsver avoti, aptaujas skaidri apliecinājušas, ka Krievijas iedzīvotāji "neizjūt optimismu gan attiecībā uz savu, gan valsts nākotni".

Viens no avotiem uzsver, ka iedzīvotāju noskaņojums nav pat pretestība Krievijas sāktajam karam.

"Tā ir vienaldzība un apātija. Nekas neiedvesmo, nekas nedzen uz priekšu. Tikai atstājieties no mums, nelieniet pie mums," sabiedrības noskaņojumu iezīmē viens no informācijas avotiem.

Informācijas avoti arī atklājuši, ka aptauju pasūtītāji Kremlī šo iedzīvotāju vienaldzību skaidro nevis ar veiksmīgajiem Ukrainas armijas pretuzbrukumiem, bet gan ar "vispārējo nogurumu no kara".

Aptauju dalībnieki arī arvien biežāk sākuši uzdot jautājums par to, kāpēc Krievijai vispār bija vajadzīgs sākt karu Ukrainā. Šādi jautājumi rodoties arvien regulārāk, neraugoties uz propagandistu nepagurstošo Kremļa naratīvu izplatīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu