VIDEO ⟩ Augsta ranga VP amatpersona šķietami piedalījusies medībās, kurās nogalināts cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Body Stock/Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis izmeklēšanu par kādas augsta ranga Valsts policijas amatpersonas iespējamu iesaisti noziedzīgā nodarījumā. 

Izmeklēšana sākta pēc kāda nelaimes gadījuma medībās, taču no tiesībsargu oficiāli sniegtās informācijas nav skaidrs, vai IDB veiktā izmeklēšana notiek par nelaimes gadījuma apstākļiem, vai arī tās laikā tiek pārbaudīti kādi citi fakti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka nedēļas nogalē medībās Ropažu novada Stopiņu pagasta mežā nelaimes gadījumā gājis bojā cilvēks, un patlaban izmeklēšanā tiek noskaidroti notikušā apstākļi. Sākotnējā informācija liecinot, ka medības apmeklējusi arī policijas amatpersona, tāpēc izmeklēšana nodota pēc piekritības IDB.

Savukārt uz lūgumu apstiprināt, vai IDB lietvedībā ir kriminālprocess par medībām, kurās iesaistīta policijas amatpersona, IDB aģentūrai LETA apliecināja, ka biroja lietvedībā atrodas kriminālprocess, kurā tiek izmeklēta "augsta ranga Valsts policijas amatpersonas" iespējama iesaiste noziedzīgā nodarījumā, tomēr izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus birojs nevarot sniegt.

Valsts policija norāda, ka tās rīcībā nav nekādu detalizētu ziņu par notikušā apstākļiem, līdz ar to nevar komentēt policijas amatpersonas iespējamo saistību ar notikušo. Policija aicina atturēties no pārsteidzīgu secinājumu izdarīšanas un ļaut izmeklēšanai noskaidrot precīzus notikušā apstākļus.

Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Valters Lūsis aģentūrai LETA norādīja, ka dienestā nav saņemta informācija par nelaimes gadījumu, tāpēc komentāru sniegt nav iespējams.

Kā aģentūru LETA informēja Ropažu novads domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks, kura kompetencē ir arī medību jautājumi, Ainārs Vaičulens (LA), traģiskais negadījums noticis 26.novembrī laikā no plkst.23 līdz 23.30 individuālās medībās, kad trīs mednieki katrs savā tornī, kas atradušies 200 - 400 metru attālumā, gaidījuši dzīvnieku.

Vaičulenam sākotnējā informācija bijusi par to, ka kādam no medniekiem tornī kļuvis slikti un viņš miris, taču vēlāk noskaidrojies, ka medniekam tomēr bijusi šauta brūce.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka medībās dzīvību zaudējis uzņēmējs Jānis Garkalns. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Garkalns ir īpašnieks Stopiņu novada Ulbrokā reģistrētajam apsardzes uzņēmumam "Alabais". Tāpat viņš un kādreizējā Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova dēls Ričards Sozinovs ir īpašnieki drošības sistēmu uzņēmumam "Shield Security Group".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu