Četriem cilvēkiem Irānā izpildīts nāvessods par sadarbību ar Izraēlas izlūkdienestiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anelo/Shutterstock

Irānā svētdien, 4. decembrī, četriem cilvēkiem tika izpildīts nāvessods. Cilvēki apsūdzēti sadarbībā ar Izraēlas izlūkošanas dienestu, norāda Irānas tieslietu sistēmas tīmekļa vietnē "Mizan" publicētā informācija.

"Šorīt tika izpildīts spriedums četriem galvenajiem ar cionistu izlūkošanas dienestu mafiozas bandas locekļiem," informē "Mizan".

Irāna izpildījusi nāvessodu četras dienas pēc tam, kad islāma republikas augstākā tiesa atstāja spēkā nāvessodu notiesātājiem par viņu "sadarbību ar cionistu režīmu (Izraēlu) izlūkošanā un nolaupīšanā".

Trešdien augstākās tiesas nolasītais spriedums bija galīgs un nepārsūdzams.

Vēl trim apsūdzētajiem lietā piespriests piecu līdz desmit gadu cietumsods par noziegumiem pret valsts drošību, piedalīšanos nolaupīšanā un ieroču glabāšanu.

Irāna un Izraēla gadiem iesaistītas konfliktā. Teherāna apsūdz Izraēlu par sabotāžu pret tās kodolobjektiem un slepkavībām, cita starpā nogalinot zinātniekus.

Islāma Revolucionārās gvardes karavīri 22. maijā paziņoja, ka ir aizturējuši "Izraēlas izlūkošanas dienesta uzdevumā strādājoša tīkla" dalībniekus. Jūlijā Irāna ziņoja, ka ir aizturēti vēl vairāki cilvēki, kas saistīti ar Izraēlu.

Nāvessods izpildīts laikā, kad Irānā jau vairāk nekā divus mēnešus turpinās protesti, kurus izraisīja jaunas sievietes nāve pēc tam, kad viņu bija aizturējusi tā dēvētā tikumības policija.

Irānas tieslietu sistēma ir apstiprinājusi sešus nāvessodus saistībā ar protestiem.

Cilvēktiesību aizstāvju grupa "Amnesty International" paziņojusi, ka vēl vismaz 21 cilvēks tiek tiesāts par noziegumiem, par kuriem var piespriest nāvessodu.

Irānā pašlaik ir otrs lielākais gadā izpildīto nāvessodu skaits pasaulē, atpaliekot tikai no Ķīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu