VIDEO ⟩ Ruma vietā ūdens. Populārais bārmenis Reizenbergs atklāj, kas īsti notika bārmeņu čempionātā Kubā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Nupat Kubā tika aizvadīts Pasaules bārmeņu kokteiļu čempionāts, kurā Latviju pārstāvēja restorāna "Brandīns" bārmenis Staņislavs Jonāns. Viņš ticis uzskatīts par vienu no galvenajiem konkurentiem uz uzvaru, taču pusfinālā notika pavisam kas negaidīts. Nu arī populārais bārmenis Andris Reizenbergs pastāsta, kas patiesībā notika. 

"Kas Jauns" rakstīja, ka pēdējā pusfināla kārtā – kokteiļu pagatavošanā uz ātrumu, kas arī izrādījās izšķirošā cīņā par superfinālu, notika ļoti īpatnējs incidents.

Kad bārmenis jau bija pagatavojis savus kokteiļus un nodevis tos žūrijas vērtējumam, čempionāta vadītājs Ansis Ancovs paņēmis Staša izmantoto pudeli ar rumu un salējis pa šotiņam Latvijas delegācijai un līdzjutējiem no Latvijas.

Viņu reakcija bijusi pat šokējoša.

Izrādījās, ka ruma vietā glāzēs bija ruma krāsā iekrāsots ūdens!

Vēlāk tika paziņots, ka Stasa pagatavoto kokteiļu garša netiks ņemta vērā un bārmeni vērtēs pēc darba tehnikas, iekļaušanās laikā un kokteiļu tilpuma. Diemžēl tas Stasi nepaglāba, jo rums kausē ledu straujāk nekā ūdens, un tas izmaina arī kokteiļa tilpumu...

Nu arī populārais bārmenis Andris Reizenbergs mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentēja notikušo incidentu - kā tas gadījies, ka ruma pudelē bija ūdens. Jāpiemin, ka video īsi pēc publiskošanas Reizenbergs dzēsa.

Komentējot situāciju video, Reizenbergs atklāja, ka spekulācijas par to, ka bārmenis ticis iegāzts, neatbilst patiesībai. "Tā gluži nebija. Tas, ka ruma pudelē bija ūdens, ir taisnība, bet kāds no viesnīcas darbiniekiem bija paņēmis pudeli no zāles, kur bārmeņi mētājas ar pudelēm, kurās iekšā ir ūdens, jo treniņprocesā rums nav vajadzīgs. Kad bārmenis bija beidzis darbu, viņš atstāja pudeles, un apkopēja vai kāds cits aiznesa pudeles uz bāru.

Un tieši tajā bārā TOP15 bārmeņiem bija jātaisa "speedmix", proti, pieci kokteiļi jāpagatavo uz ātrumu, bet nevienam bārmenim nevērtēja ne kokteiļa garšu, ne smaržu. Tur vērtēja tikai to, cik ātri un precīzi tu pagatavo, tāpat vērtēja tehnisko stāju. 

Ne jau vienīgi latvietim bija ūdens, visiem 15 bārmeņiem bija ūdens ruma vietā."

Tas, ka latvietis tika pusfinālā, ir liels sasniegums. Viņš Latvijai atveda zelta medaļu, žēl, ka tas palika mazliet novārtā, pauž Reizenbergs.

Kā jau Reizenbergs minēja, neskatoties uz nepatīkamo situāciju, bārmenis mājās atgriezies ar zelta medaļu – viņš ieguva balvu "Best low ABV cocktail of 2022". Stasis ir pasaules čempions zema alkohola satura kokteiļu klasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu