VIDEO ⟩ "Tā bija kļūda." "Doždj" ģenerāldirektore ar asarām acīs lūdz Korosteļevu un citus žurnālistus atgriezties darbā (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Televīzijas kanāla "Dožd TV" ģenerāldirektore Natālija Sindejeva trešdien publicējusi video, kurā viņa lūdz atlaisto raidījumu vadītāju Alekseju Korosteļevu, kā arī žurnālistus Margaritu Ļutovu un Vladimiru Romensku atgriezties darbā, ziņo medijs "Novaya Gazeta".

"Mēs atlaidām Ļešu [Korosteļevu] par kļūdu. Tas bija sliktākais, ko mēs šajā situācijā varējām darīt," sacīja Sindejeva.

Viņa atvainojās žurnālistiem un skatītājiem un atlaišanu nodēvēja par zemisku rīcību no telekanāla puses.

"Tieši tāpēc TV kanāls ir bijis dzīvs visu šo laiku - tas nekad nav bijis "netīrs". Tāpēc Ļoša, Rits, Romenskis, puiši - atgriezieties "Doždj". Tā bija kļūda, bez ļauniem nodomiem. Iespējams, ukraiņi mums to nepiedos, bet tā bija kļūda. Cilvēki kļūdās," sacīja Sindejeva.

Raidījuma "Šeit un tagad" bijušais vadītājs Korosteļevs raidījuma laikā vairākkārt norādījis uz Krievijas karavīru smagajiem apstākļiem frontē, nepietiekamo nodrošinājumu ar ekipējumu un pārtiku.

Vēlāk kanāla galvenais redaktors Tihons Dzjadko paziņoja, ka "Doždj" nav iepriekš bijis un nebūs iesaistīts palīdzības sniegšanā Krievijas armijai.

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) televīzijas kanālam "Doždj" piesprieda naudas sodu 10 tūkstošu eiro apmērā, un Valsts drošības dienests uzsāka izmeklēšanu, turēdams televīzijas kanālu aizdomās par palīdzības sniegšanu Krievijas okupācijas spēku karavīriem.

Korosteļevs tika atlaists.

Šī iemesla dēļ "Doždj" ekonomiskās programmas vadītāja Margarita Ļutova, žurnālists Vladimirs Romenskis un kanāla darbiniece Darina Lukutina paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar kanālu.

Kā ziņots, NEPLP nolēmusi anulēt apraides atļauju Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain").

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš pastāstīja, ka lēmums par apraides licences anulēšanu pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

VIDEO: Sindejeva raud par "kļūdu"

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu