VIDEO ⟩ Sākumā šķita, ka parasts vīruss: jauna rīdziniece nonāk slimnīcā pēc ieelpotas baktērijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Bolderājā kāda jauna rīdziniece nesen atgriezusies mājās pēc nonākšanas slimnīcā. Viņa nonāca slimnīcā pēc šķietami "parasta vīrusa", aiz kura patiesībā slēpās nāvējoša baktērija, ziņo raidījums "Bez tabu". 

Rīdziniece Tatjana jau mēnesi rūpējas par savu meitu, kura nesen atgriezusies savā dzīvoklī Bolderājā no slimnīcas un atkopjas pēc operācijas. Sākumā šķitis, ka meitu piemeklējis vien parasts vīruss, kas izraisījis virkni veselības problēmu, taču ne prātā nav nācis, ka pie vainas nāvējošā baktērija – legionella.

Tatjana atceras, ka meitas veselības problēmas sākušās jau rudenī. Simptomi līdzinājušies pneimonijai, taču ar katru dienu kļuvis arvien sliktāk un spēka palicis arvien mazāk. Kādas sāpju lēkmes reizē nācies izsaukt Neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas jaunieti nogādāja slimnīcā.

Ģimene bijusi pārliecināta, ka jauniete, visticamāk, ieelpojusi baktēriju ar ūdens pilieniem, mazgājoties savā dzīvoklī.

Ārsti nekavējoties nosūtījuši informāciju Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC), kura darbinieki ieradušies veikt ūdens pārbaudi. Tatjana stāsta, ka SPKC darbinieki veikuši karstā un aukstā ūdens analīzes virtuvē un vannasistabā. Gan karstajā, gan aukstajā ūdenī atklātas legionellas. Tāpat pārbaudē esot secināts, ka ūdens temperatūra sasniedz vien 45, 47 grādus nepieciešamo 60, 65 grādu vietā, radot nāvējošajai baktērijai piemērotu vidi.

Tatjana sapratusi, ka ar steigu jābrīdina citi mājas iedzīvotāji par legionellas klātesamību ūdenī, kā arī jālūdz atbildīgajām institūcijām veikt cauruļu tīrīšanu un ūdens dezinfekciju, tāpēc nekavējoties zvanījusi nama apsaimniekotājam – “Rīgas namu pārvaldniekam” (RNP). Liels bijis izbrīns, kad ne pēc pirmā, ne otrā, ne trešā zvana no apsaimniekotāja ne ziņas, ne miņas.

Jau vairāk nekā mēnesi ģimene jūtas nedroši savā dzīvoklī. Ik dienu nākas stiept ūdens pudeles no veikala, jo skaidrības par ūdens kvalitāti mājoklī nav.

Plašāk par notikušo ar RNP komentāru skaties "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu