Medijs: Baidena administrācija tuvu, lai pabeigtu plānu par "Patriot" piegādi Ukrainai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: lev radin/Shutterstock

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ir tuvu, lai pabeigtu plānu par pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot" piegādi Ukrainai, atsaucoties uz trīs ASV amatpersonām, otrdien, 13. decembrī, vēsta telekanāls CNN.

CNN norāda, ka ASV par "Patriot" piegādi Ukrainai varētu paziņot jau šonedēļ.

Pentagona plāns vēl jāapstiprina aizsardzības ministram Loidam Ostinam un jāparaksta Baidenam.

Trīs ASV amatpersonas CNN sacīja, ka ar apstiprinājumu nekādas problēmas nav gaidāmas.

Kijiva jau sen lūdz ASV piegādāt tai "Patriot", kas būtu visefektīvākā uz Ukrainu nosūtītā tālas darbības pretgaisa aizsardzības sistēma.

Nav skaidrs, cik daudz raķešu palaidēju tiks nosūtīti, taču parasti "Patriot" baterija sastāv no radara, vadības punkta un līdz astoņām pārvietojamām raķešu palaišanas iekārtām, kur katrā ir četras raķetes, kas gatavas izšaušanai.

Tiklīdz Pentagona plāns būs apstiprināts, "Patriot" sistēma tiks ātri piegādāta un sāksies ukraiņu apmācība tās lietošanā ASV bāzē Vācijā, ziņoja CNN.

Atšķirībā no mazākām pretgaisa aizsardzības sistēmām, "Patriot" baterijām ir vajadzīgas daudz lielākas apkalpes. Apmācības to lietošanā parasti ilgst vairākus mēnešus.

"Patriot" sistēma tiek plaši uzskatīta par vienu no spējīgākajiem tāla darbības rādiusa ieročiem, lai aizsargātu gaisa telpu pret ballistiskajām un spārnotajām raķetēm, kā arī militārajām lidmašīnām. "Patriot" potenciāli var notriekt Krievijas raķetes un lidmašīnas tālu no paredzētajiem mērķiem Ukrainā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu