Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Erotiska varas apmaiņa un ne tikai. BDSM kopienas pārstāve par skarbo seksu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Režisora Dž. Dž. Džilindžera sarunu šovā "Dziļi ar Džili" šoreiz viesos BDSM (seksuālu prakšu kopums, kas ietver erotisku varas apmaiņu ar asām sajūtu stimulācijām un dažādām lomu spēlēm) kopienas pārstāve Nataļja Sorokina.

Pārsteigs, cik maldīgs un stereotipisks ir valdošais uzskats par to, kas ir BDSM.

Natālija raidījumā pastāstīja par dažādiem BDSM virzieniem un psiholoģiskiem aspektiem, kāpēc daļai cilvēku ir interese par BDSM. Tāpat raidījumā tika runāts par BDSM noteikumiem, robežām, lai nejauktu BDSM ar vardarbību.

Nataļja Sorokina uzsver, jebkurš cilvēks kādu BDSM praksi ir pamēģinājis.

"Ja mēs skatāmies BDSM ābeces, tur ir iekļauts viss – no anālā stimulatora līdz matu raušanai. Kaislības momentā līdz potītēm nolaisti džinsi vai bikses, un sekss tādā pozīcijā varētu būt sasiešana, tāpēc ka cilvēkam ir ierobežotas kustības un viņš ir sava partnera varā. Ieslēdzas varas spēļu moments, kad viens ir aktīvā puse, otrs – pasīvā jeb pieņemošā puse, un tas varētu būt uzbudinoši, kad tu otram cilvēkam nodod kontroli pār savu baudu, pār savām sajūtām, dažreiz pār savu dzīvību. Ja tas viss tiek darīts ar piekrišanu un drošā vidē, tas ir BDSM. Ja kāds izdomā piespiest otru cilvēku kaut ko darīt tā, kā viņš grib, tā ir vardarbība," stāsta Nataļja.

"Piekrišanai ir jābūt entuziasma pilnai."

Viena no BDSM praksēm, ko daudzi mēģinājuši, ir acu aizsiešana, kas palīdz cilvēkam koncentrēties uz sajūtām ķermenī. "Mēs ļoti daudz dzīvojam galvā un visu laiku domājam par darbu, projektiem, problēmām, neatrisinātiem jautājumiem, un aizmirstam par ķermeni, par ķermeņa signāliem, vajadzībām, un dažreiz tas traucē arī mūsu baudai," skaidro Nataļja.

Cilvēkiem BDSM asociējas ar skarbām sievietēm lateksa tērpos, ar pātagām, skaļu mūziku un kaut ko ļoti striktu un sāpīgu, bet tas nav viss. Tā arī ir, jo daudziem tieši tas patīk, bet ir ļoti plaša pasaule," saka Nataļja un norāda – BDSM var būt ne tikai sekss, bet šī pieredze var būt arī terapeitiska.

Plašāk skaties video:

Foto: Džilindžera jaunais raidījums "Dziļi ar Džili"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu