VIDEO ⟩ Aleksandrs Ovečkins sasniedzis vēsturisku vārtu gūšanas atzīmi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē guva "hat trick", savu kopējo gūto vārtu skaitu palielinot līdz 800 precīziem metieniem.

Ovečkins kļuvis vien par trešo spēlētāju NHL vēsturē, kurš sasniedzis 800 precīzu metienu atzīmi. Līdz šim to bija iespējuši leģendārie Veins Greckis (894) un Gordijs Hovs (801).

Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" ar 7:3 (2:1, 2:1, 3:1) otrdien viesos pārspēja Čikāgas "Blackhawks" vienību.

"Tas bija jauki," par trim gūtiem vārtiem un 800. precīzo metienu pēc spēles teica Ovečkins. "Pirmajos divos vārtos man paveicās ar atlēkušajām ripām, trešajos - teicamu piespēli atdeva Entonijs Manta, atlika vien trāpīt."

"Tas ir liels cipars," par 800 gūtiem vārtiem teica Ovečkins. "Nevar pat iedomāties atrasties labākā kompānijā (ar Grecki un Hovu). Esmu trešais, kam izdevies gūt tik daudz vārtu. Bez komandas biedriem, bez "Capitals" organizācijas, faniem un manas ģimenes tas nekad nebūtu noticis."

Ovečkins ar diviem precīziem metieniem pirmā perioda sākumā panāca 2:0 viesu labā, bet trešdaļas izskaņā Tailers Džonsons vienus vārtus atguva. Otrajā periodā Trevors van Rīmsdaiks un Niks Douds guva vēl divus vārtus "Capitals" labā, uz ko mājinieki atbildēja ar Džonatana Tēvza precīzo metienu, bet trešajā spēles nogrieznī Ovečkins guva savus sezonas 20. vārtus un rezultātu uz tablo padarīja 5:2. Turpinājumā viesu rindās vēl izcēlās Manta un Dmitrijs Orlovs, bet "Blackhawks" rindās precīzs bija Makss Domi.

Citā otrdienas spēlē ar pieciem rezultativitātes punktiem izcēlās Leons Draizaitls, palīdzot Edmontonas "Oilers" viesos ar 6:3 (3:1, 2:2, 1:0) pārspēt Nešvilas "Predators" vienību.

Draizaitls guva divus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, kamēr līgas rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids uzvaru kaldināt palīdzēja ar vieniem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Ar "hat trick" un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās izcēlās Zeks Haimans, bet mājinieku rindās precīzi bija Kodijs Glāss, Raiens Džohansens un Dante Fabro.

Tikmēr jau 23.spēli pēc kārtas pie vismaz viena rezultativitātes punkta tika Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Mičs Mārners, ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzot savai komandai mājās ar 7:0 (2:0, 2:0, 3:0) sagraut Anaheimas "Ducks".

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Aleksandrs Kerfuts, bet pa reizei precīzi bija Džōns Tavaress, Tomass Džeimss Brodijs, Maikls Bantings, Pjērs Engvals un Džoijs Andersons.

Iļja Samsonovs atvairīja visus 28 viesu komandas spēlētāju metienus, tiekot pie savas otrās "sausās" uzvaras šosezon un astotās karjerā. Šī bija krievu vārtsarga 100. spēle NHL.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu