Bekers atbrīvots no cietuma Lielbritānijā un tiks deportēts uz Vāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijusī vācu tenisa zvaigzne Boriss Bekers
Bijusī vācu tenisa zvaigzne Boriss Bekers Foto: AFP/SCANPIX

Bijusī vācu tenisa zvaigzne Boriss Bekers, izciešot cietumsodu par apsūdzībām saistībā ar 2017.gadā paziņoto maksātnespēju, ceturtdien tika atbrīvots no cietuma Lielbritānija un tiks deportēts uz Vāciju.

Aprīlī notikušajā tiesā viņš tika atzīts par vainīgu apsūdzībās, kas pret viņu tika izvirzītas 2017.gadā pēc maksātnespējas paziņošanas.

Bija plānots, ka seškārtējais "Grand Slam" čempions cietumā izcietīs pusi no ieslodzījuma termiņa par milzīgas naudas pārskaitījumu no sava biznesa konta.

Viņš arī nedeklarēja īpašumu Vācijā un slēpa 825 000 eiro parādu un akcijas tehnoloģiju uzņēmumā, kā arī kopumā bija parādā kreditoriem vairāk nekā 50 miljonus eiro par neatmaksātiem parādiem.

Bekers Lielbritānijā dzīvoja kopš 2012.gada, un tiesā tika noteikts, ka pusi no cietumsoda viņam vajadzēs izciest Lielbritānijā, tomēr, tā kā viņš nav Lielbritānijas pilsonis un kopējais cietumsods ir vairāk nekā 12 mēneši, viņš atlikušo cietumsoda daļu izcietīs Vācijā.

Bekers satricināja tenisa pasauli 1985.gadā, kad 17 gadu vecumā kļuva par Vimbldonas jaunāko vīriešu vienspēļu sacensību čempionu un atkārtoja šo sasniegumu nākamajā gadā.

Savas spēcīgās serves dēļ viņš tika saukts par "Boom Boom" Bekeru, 1989.gadā trešo reizi uzvarot Vimbldonā.

Bez trim uzvarām vienspēlēs Vimbldonā un divām Austrālijas atklātajā čempionātā Bekers 1989.gadā svinēja uzvaru arī ASV atklātajā čempionātā, bet "French Open" viņa labākais sasniegums ir trīsreiz sasniegtais pusfināls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu