Okupanti ar raķetēm apšauda Ukrainu. Sprādzieni dzirdami Kijivā un vairākos apgabalos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: AFP/SCANPIX

Krievija piektdienas, 16. decembra, rītā izšāvusi vairāk nekā 60 raķešu uz Ukrainu, nodarot postījumus enerģētika infrastruktūrai, kā rezultātā visā valstī notiek elektrības padeves avārijas atslēgšana, ziņo amatpersonas.

Sprādzieni bija dzirdami Kijivā, Kijivas apgabalā, Harkivas apgabalā, Krivijrihā, Dņipropetrovskas apgabalā, Mikolajivas apgabalā, Zaporižjas apgabalā un Poltavas apgabalā.

Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis pulkvedis Jurijs Ihnats pavēstīja, ka Krievija izšāvuši vairāk nekā 60 raķešu.

"Šobrīd ir informācija par vairāk nekā 60 raķetēm, kas lidojušas pāri Ukrainas teritorijai. No lidmašīnām Tu-95 izšautas raķetes H-555 un H-101. Tika šautas arī "Kalibr" no Melnās jūras. Tāpat arī palaistas raķetes S-300. Turklāt darbojās bumbvedēji Tu-22M3, kas palaiž raķetes H-22," paziņoja Ihnats.

Turklāt debesīs tika manītas Krievijas lidmašīnas MIG-31K, kas var nest raķetes "Kinžal", kā arī iznīcinātāji Su-35 ar raķetēm H-59.

"Ienaidnieks vēlējās kliedēt pretgaisa aizsardzības uzmanību. Pretgaisa aizsardzība darbojās labi. Mēs noteikti ziņosim par rezultātiem," sacīja Ihnats.

Visā Ukrainā notiek elektrības padeves avārijas atslēgšana, iespējami ūdens un siltuma padeves pārrāvumi,

pavēstīja Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko ziņo, ka sprādzieni atskanējuši galvaspilsētas Desnjanskas, Holosijevskas un Dņipras rajonos.

Kličko pavēstīja, ka Kijivā tiek veikta elektrības ārkārtas atslēgšana, bojātās enerģētikas infrastruktūras dēļ galvaspilsētā visos rajonos ir arī problēmas ar ūdensapgādi.

Tāpat apturēta metro kustība visās Kijivas līnijās un pazemes stacijas strādā kā patvēruma vietas.

Foto: Kijivieši no Krievijas raķešu apšaudēm patveras metro

Raķešu triecienu rezultātā bez elektrības palicis viss Kirovohradas apgabals.

Bez elektrības palikusi Poltavas pilsēta, kā arī Poltavas apgabala pilsēta Kremenčuka, kur arī atslēgts siltums. Poltavā visas slimnīcas pieslēgtas ģeneratoriem un darbojas normālā režīmā, bet amatpersonas aicina iedzīvotājus veidot pārtikas, ūdens un zāļu krājumus.

Zaporižjas pilsētas domes pārstāvis Anatolijs Kurtevs pavēstījis, ka pilsētai veikti aptuveni 12 raķešu triecieni. Zaporižjas apgabalā kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Staruhs pavēstījis, ka apgabalā fiksēti 15 raķešu trāpījumi.

Harkivā atskanējusi virkne sprādzienu un pilsētas mērs Ihors Terehovs ziņo, ka raķešu uzbrukums bijis vērsts pret infrastruktūras objektu un pilsēta palikusi bez elektrības, ir problēmas ar sakariem.

Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs ziņo, ka okupanti veikuši trīs triecienus pa Harkivas apgabala kritisko infrastruktūru.

Krivijrihas kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Vilkuls vēsta, ka Krivijrihai trāpījušas raķetes. Viena raķete Krivijrihā trāpījusi dzīvojamai mājai, nogalinot divus cilvēkus un piecus ievainojot.

Kā pavēstījis Odesas apgabala militārās administrācijas vadītājs Maksims Marčenko, bijuši trāpījumi enerģētikas infrastruktūrai vairākos valsts apgabalos.

Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko paziņoja, ka raķešu triecienā nodarīti postījumi enerģētikas objektiem valsts austrumos un dienvidos.

"Vēl viens masveida Krievijas apšaudes vilnis pa enerģētikas infrastruktūru. Jau ir bojāti enerģētikas objekti gan valsts austrumos, gan dienvidos," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Haluščenko.

Ministrs brīdināja, ka iespējams ģenerācijas apjomu kritums, jau notiek elektroenerģijas avārijas atslēgumi.

"Tiklīdz tas būs iespējams, enerģētiķi atsāks enerģijas piegādi," apliecināja ministrs.

Valsts dzelzceļa uzņēmums "Ukrzaliznicja" ziņo, ka bojātās enerģētikas infrastruktūras dēļ pārtrūkusi elektrības padeve vairākiem dzelzceļa posmiem Harkivas, Doneckas, Dņipropetrovskas un Kirovohradas apgabalos. Triecienu dēļ daudzviet Ukrainā kavējas vilcieni.

Visā Ukrainā piektdienas rītā izsludināta gaisa trauksme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu